BIT geeft klanten gratis IPv6-router

Dit artikel delen:
Ethernet kabel

Internetprovider BIT stelt gratis IPv6-routers beschikbaar aan klanten die nu nog een IPv4-router in het bezit hebben. Door een overeenkomst met netwerkleverancier Cisco kan het bedrijf de routers tegen gereduceerd tarief verkrijgen. In 2009 won het internetbedrijf een IPv6 Award. Het prijzengeld van 15.000 euro wordt voor deze actie gebruikt.

Klanten zonder router die met IPv6 werkt, kunnen hun oude router inruilen voor een exemplaar dat wel het protocol ondersteunt. Voorwaarde is dat de klant IPv6 binnen drie maanden daadwerkelijk gaat gebruiken.

De internetprovider wil zoveel mogelijk klanten helpen over te stappen naar het nieuwe internetprotocol. ‘Heel veel klanten hebben nog nooit van IPv6 gehoord. Anderen hebben er wel van gehoord, maar denken dat bij een overstap geen haast is geboden. En er zijn klanten die er geen budget voor over hebben, omdat het niets zou opleveren. Wat ze vergeten is dat ze over een jaar geen internet meer hebben, als ze niet overstappen', zegt directeur Alex Bik van BIT.

Volgens de directeur heeft een klant, buiten de vervanging van de router, weinig kosten aan een overstap op het nieuwe internetprotocol. ‘Als het een normale kantooromgeving is, zal de klant weinig andere kosten hebben. De meeste besturingssystemen ondersteunen al jaren IPv6. Als een klant werkt met Windows 7, Windows Vista op Linux, dan hoeven ze het niet eens aan te zetten. Het staat standaard aan.'

Eerst komt, eerst maalt

Hoeveel klanten uiteindelijk zullen worden geholpen, kan het bedrijf nu niet zeggen. ‘Het ligt eraan welke klanten zich aanmelden', zegt Bik. ‘Sommige routers moeten we helemaal vervangen, andere hebben alleen nieuw geheugen nodig of daar moet de software worden vervangen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Maar we verwachten dat we alle klanten die zich aanmelden kunnen helpen.'

BIT kreeg vorig jaar een IPv6 Award in de categorie Internet Service Provider. Deze awards worden uitgereikt door de Nederlandse IPv6 Taskforce, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-25T17:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.