HP en VMware leveren geïntegreerde oplossing

Lokale desktopvirtualisatie

HP en VMware kondigen geïntegreerde opslag, desktop- en connectivity-producten aan. Daarbij verwachten ze klanten te kunnen helpen bij het implementeren van virtualisatieoplossingen in een geconvergeerde ict-infrastructuur en bij het aanpassen van hun datacenters om cloud computing mogelijk te maken.

Beide bedrijven bieden VMware vSphere Essentials Plus gecombineerd met de HP P4000 Virtual SAN Appliance (VSA) voor virtuele infrastructuren. Laatstgenoemde product is een software-san (storage area network) die VMware Ready is gecertificeerd. Het nieuwe geïntegreerde product vormt een aanvulling op de 'always-on'-strategie van VMware voor het mkb met opslag van HP. Het biedt back-up en recovery met gedeelde opslagcapaciteiten om het mkb op weg te helpen naar cloud-gebaseerde ict-diensten.

De nieuwe HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) Cluster, gecertificeerd voor VMware vSphere, is een geïntegreerde oplossing die bestaat uit meerdere EVA's en die de verschillende 'eilanden' van opslag moet opheffen. Met het EVA Cluster kunnen klanten één resource pool beheren met een capaciteit van maximaal twee petabyte (PB) en bijna tweeduizend drives.

Verder wordt de converged infrastructure referentiearchitectuur voor VMware View aangeboden. Deze gebruikt de nieuwe HP P4800 BladeSystem SAN. Deze modulaire server-, opslag- en netwerkarchitectuur is schaalbaar tot duizenden virtuele desktops.

HP Virtual Connect is gecertificeerd voor VMware vSphere. De nieuwe HP Virtual Connect FlexFabric-module is geoptimaliseerd voor de virtualisatie van netwerken. Het biedt schaalbaarheid voor maximaal vier keer meer virtuele machines per blade, aldus HP en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat HP maar eerst fatsoenlijk gecertificeerde SD-kaartjes leveren voor de ProLiant G6 serie. Nergens te krijgen. (ESX4i)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-01T09:20:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.