Cerios vestigt hoop op specialisme

Ict-dienstverlener Cerios denkt dat een specialist beter in het huidige economische klimaat past. Daarom verzelfstandigt het bedrijf per 1 juli 2010 van ict-dienstverlener Valori. De business units IT Architectuur en Project Management gaan verder onder de naam Cerios. De onderdelen Business Architects, Testing & Acceptance en Business Information Services blijven deel uitmaken van Valori.

Valori ontstond in 2007 toen de dienstverleners Maintain en The Period Groep gingen samenwerken. ‘Wat betreft aandelen is er nooit een bedrijf van gemaakt', zegt directeur Bob van Zeist van Cerios. ‘De aandelen van The Period Group en Maintain zijn altijd in eigen beheer gebleven.' Van Zeist is samen met Ron Stoorvogel en een aantal stille vennoten aandeelhouder in Cerios.

De dienstverlener koos ervoor om niet verder te gaan onder The Period Groep. ‘Die naam hebben we maar heel kort gehad, namelijk van 2005 tot 2006. Een echte waarde heeft het daarom niet. Daarnaast vonden we de naam niet mooi genoeg. Het was leuk om weer creatief te zijn met elkaar en een nieuwe naam te bedenken. Cerios past veel beter bij wat we zijn', aldus Van Zeist.

Verzelfstandiging

De directeur denkt dat een specialist beter in het huidige economische klimaat past, vandaar dat voor verzelfstandiging is gekozen. ‘Het grote volume was eerder goed, maar nu is klein en wendbaar beter. We willen goed body geven aan goed opdrachtgeverschap. In een groter bedrijf is dat moeilijk, doordat je een kleiner geluid daarbinnen bent', zegt de directeur.

Het bedrijf doet nu vooral zaken bij financiële organisaties en in de telecomsector. De overheidsmarkt staat op een derde plek, maar wordt door Van Zeist niet als groeimarkt gezien. ‘Ik verwacht dat de overheid in 2011 gaat bezuinigen. De groei zie ik eerder bij bedrijven die snel en efficiënt uit het dal willen klimmen, bijvoorbeeld verzekeraars.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-01T12:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.