HP breidt consultingdivisie met 30 procent uit

Ict-leverancier HP neemt het komende jaar 30 procent meer consultants aan. Het bedrijf wil de consultingactiviteiten binnen de divisie Technology Services flink laten groeien. Johan Deschuyffeleer, verantwoordelijk voor de divisie in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, ziet vooral mogelijkheden om de kennis van datacenters, netwerken en clients te combineren.

Deschuyffeleer wil niet zeggen hoeveel consultants de ict-leverancier het komende jaar aanneemt. ‘Dat is concurrentiegevoelige informatie. Je kunt ervan uitgaan dat het honderden op jaarbasis zullen zijn.' Hij hoopt dat de omzet met een vergelijkbaar percentage groeit. ‘Door te werken met vaste kosten, door standaardisatie, moet de winst wél proportioneel groeien', aldus de directeur.

De leverancier maakte onlangs nog bekend wereldwijd negenduizend werknemers te ontslaan. Het gaat om ontslagen als gevolg van de datacentermodernisatie en betreft vooral de dienstendivisie Enterprise Services, ontstaan na de overname van EDS. ‘Natuurlijk bekijken we of we een deel van deze mensen kunnen laten overstappen naar consulting. Maar dat kunnen we niet voor de volle 100 procent doen', zegt Deschuyffeleer.

Zeer actief

De directeur zegt dat het bedrijf momenteel zeer actief mensen werft. Het gaat om werknemers die adviesdiensten leveren. ‘Maar dat moet natuurlijk ook worden onderbouwd door een verkooporganisatie. We werven daarom nu ook erg intensief nieuwe verkopers.'

De groei van de consultingactiviteiten komt vooral doordat klanten steeds meer vragen hebben op drie gebieden, zegt Deschuyffeleer. Het gaat om advies over het datacenter, end-to-end networking en client computing. ‘Voor dat laatste geldt dat we zien dat clients steeds heterogener worden. Werknemers hebben niet alleen via de pc toegang tot het netwerk, maar ook bijvoorbeeld via de smartphone.'

De divisie Technology Services is onderdeel van HP Enterprise Business. Die bestaat verder uit HP Software, HP Enterprise Servers Storage en Networking en tenslotte Enterprise Services. Deze laatstgenoemde is een combinatie van EDS en het voomalige HP Outsourcing Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd welke volgende slachtoffers er ingelijfd en vervolgens ge-offshored gaan worden door HP.

Is dit de grote caroussel van IT collega's welke constant rouleren in de markt?
Ze leren het ook nooit, eerst ontsla je de geachte medewerker en geeft ze een 13e + xxx maand extra mee en vervolgens gaan ze naar de conculega waar ze waarschijnlijk ietsje meer gaan verdienen dan voorheen. Zo prijzen wij hier in Europa onszelf toch uit de markt?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-05T10:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.