Son en Breugel en Nuenen slaan centraal op

Ict-dienstverlener PQR uit De Meern heeft de opdracht gekregen om bij de twee gemeenten Son en Breugel en Nuenen de bestaande ict-omgeving te organiseren. De in totaal 350 werkplekken worden op basis van een nieuwe virtuele serveromgeving ingericht en gaan gebruikmaken van een centraal opslagsysteem.

PQR gaat een gemoderniseerde en gevirtualiseerde serveromgeving, een centraal opslagsysteem voor data en een uitwijkconcept voor noodgevallen leveren en implementeren. De ict-omgeving wordt opgebouwd uit een HP Blade server infrastructuur waarop VMware virtualisatietechnologie is geïnstalleerd.

Doordat de gegevens altijd beschikbaar moeten zijn is voor de opslag en uitwijk de keuze gevallen op een HP SAN-oplossing die over beide datacenters is gespiegeld. PQR zal de volledige installatie realiseren en medewerkers van de gemeenten tijdens de implementatie trainen in het gebruik van deze oplossing. Naar verwachting kan de nieuwe infrastrustructuur in augustus dit jaar in gebruik worden genomen.

'I en A'

Per 1 januari 2008 werkt de gemeente Son en Breugel samen met Nuenen samen op het gebied van informatisering en automatisering ('I en A'). Het cluster I en A opereert in dienst van beide gemeenten en heeft in maart 2010 een openbare Europese aanbesteding voor de modernisering van de ict-omgeving uitgeschreven.

Concreet gaat het om tweehonderd werkplekken in de gemeente Nuenen en honderdvijftig werkplekken in de gemeente Son en Breugel. Vanaf deze werkplekken worden ongeveer 38.000 inwoners dagelijks voorzien van gemeentelijke diensten. De verwachting is dat deze manier van dienstverlening de komende jaren alleen maar zal toenemen en de gemeenten willen qua infrastructuur klaar zijn voor de toekomst, aldus Jeroen de Goey, senior beleidsmedewerker van de gemeenten Son en Breugel en Nuenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-08T08:38:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.