RUG vervangt e-mailopslag na problemen

Leverancier Dataman levert een opslagplatform voor de nieuwe e-mailomgeving van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De nieuwe oplossing biedt de onderwijsinstelling een hoge beschikbaarheid en snelle dataopslag, aldus Dataman. Daarnaast waarborgt het de performance ten tijde van uitval. De migratie naar de nieuwe oplossing vindt op korte termijn plaats.

In de afgelopen jaren had de RUG te kampen met serieuze storingen in haar e-mailomgeving als gevolg van configuratiefouten. Nadat de oude e-mailomgeving werd vervangen door Java Communications Suite van leverancier Sun Microsystems, waren medewerkers en studenten van de universiteit dagenlang via e-mail onbereikbaar. Als noodoplossing zette de universiteit de oude e-mailomgeving terug online. Pogingen de nieuwe e-mailomgeving aan de praat te krijgen, hadden geen succes. Het Centrum voor Informatietechnologie werd toen daarbij ondersteund door Sun-experts in Amerika en India en Sun-leverancier ZX Factory uit Ede. Nu is Dataman erbij gehaald om voor betere storage te zorgen en werkt hierbij samen met ZX Factory.

Naar een oplossing voor de problemen werd nog gezocht en die is nu gevonden bij Dataman. Door de bouw van een compleet nieuwe mailvoorziening hoopt de RUG zijn studenten een betrouwbare oplossing te bieden met een moderne interface en hogere snelheden, aldus de leverancier.

Testomgeving

De gekozen oplossing bestaat uit switches en storage arrays en is gebaseerd op de producten van Sun Microsystems, tegenwoordig onderdeel van technologiebedrijf Oracle. Dataman waarborgt de performance ten tijde van uitval van een disk of van een hele tray.

Er is een testomgeving gebouwd om te kijken waar de risico's zitten. Op deze manier kan de RUG storingen in de toekomst voorkomen, zegt de leverancier. Hans Gankema, manager server infrastructure bij de RUG: 'In het verleden hebben wij serieuze storingen aan onze e-mailomgeving gehad. Begin 2010 is er dan ook besloten over te stappen op een compleet nieuwe e-mailomgeving die een modernere interface biedt en hogere snelheden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-07T09:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.