20 procent van BIT-klanten stapt over op IPv6

Ethernet kabel

Internetaanbieder BIT verwacht dat 20 procent van zijn klanten oude IPv4-routers wil inruilen voor een router die IPv6-compatible is. Een week na de start van de actie heeft bijna 10 procent van de klanten zich aangemeld. De aanbieder gebruikt het geld dat hij won met een IPv6-award om klanten een gratis IPv6-router te geven. Daarvoor sloot het bedrijf een overeenkomst met netwerkleverancier Cisco.

Klanten zonder router die met IPv6 werkt, kunnen hun oude router inruilen voor een exemplaar dat wel het protocol ondersteunt. Voorwaarde is dat de klant IPv6 binnen drie maanden daadwerkelijk gaat gebruiken. ‘De actie loopt best goed', zegt directeur Alex Bik van BIT. '15 tot 20 procent van onze klanten heeft gereageerd. Bijna 10 procent heeft zich al aangemeld. We verwachten dat dit oploopt tot 20 procent.'

Volgens Bik realiseren klanten wel dat ze moeten overstappen naar het nieuwe internetprotocol, maar is er vaak geen budget voor. ‘Als ze geld hadden moeten betalen voor een IPv6-router, dan hadden we lang niet zoveel respons gehad', verwacht de directeur. De aanbieder krijgt ook veel vragen naar aanleiding van de actie. ‘Klanten willen weten wat ze zelf nog moeten regelen, hoe de firewall is geregeld en ze vragen tips. Daarna doen ze mee of willen eerst nog even overleggen met hun automatiseerder', aldus Bik.

Actief

Klanten van de internetaanbieder kunnen zich tot 16 juli aanmelden voor de actie. ‘Als deze deadline in zicht komt en er is nog budget over, dan zullen we klanten actief gaan benaderen of ze nog mee willen doen', zegt de directeur.

BIT kreeg vorig jaar een IPv6 Award in de categorie Internet Service Provider. Deze awards worden uitgereikt door de Nederlandse IPv6 Taskforce, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Het prijzengeld van 15.000 euro wordt gebruikt voor deze actie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

BIT verdient het om de volgende award te winnen door deze actie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-07T08:48:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.