Opvolger IB Groep krijgt nieuwe werkplek

Dienst Uitvoering Onderwijs, voorheen de Informatie Beheer Groep, laat zijn nieuwe werkplekken ontwerpen, leveren en bouwen door PQR uit De Meern. Dat bedrijf implementeert professionele ict-infrastructuren.

Het betreft een overeenkomst voor de looptijd van het VDI-project dat in maart 2011 gereed moet zijn, aldus sales manager Bas ter Heurne van PQR. De dienstverlener heeft een concept aangeboden op basis van een virtuele desktopinfrastructuur (vdi), waarin wordt gebruikgemaakt van een combinatie van VMware servervirtualisatie, VMware View voor desktopvirtualisatie en VMware ThinApp voor applicatievirtualisatietechnologie.

Daarnaast biedt de dienstverlener als hardwarecomponenten HP servers, HDS storage en HP thin clients. Als managementlaag voor de hele omgeving is Microsoft System Center toegepast. Het concept bestaat uit twee deelomgevingen, elk op een andere locatie die als één logisch datacenter functioneren. Daarmee is redundantie en site failover gerealiseerd. De totale capaciteit is 150 procent van het gevraagde, zodat bij uitval van een site nog steeds 1024 werkplekken beschikbaar zijn.

Met het project is initieel een investering van circa 1,2 miljoen euro gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-14T09:29:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.