Intel boekt beste kwartaal uit zijn geschiedenis

Chipleverancier Intel boekt in het tweede kwartaal van 2010 de beste resultaten uit zijn 42-jarige bedrijfsgeschiedenis. De chipmaker noteerde een omzet van 10,8 miljard dollar. Dat is 34 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf boekt over het tweede kwartaal van 2010 bijna 3 miljard euro winst tegenover een nettoverlies van 398 miljoen dollar in dezelfde periode in 2009.

De omzet van het bedrijfsonderdeel dat halfgeleiders maakt voor gebruik in datacenters steeg met zestien procent. De pc-groep zag de omzet met maar twee procent toenemen.

Intels ceo Paul Otellini heeft hoge verwachtingen van de introductie van de 32nm-Sandy Bridge als opvolger van de Nehalem-processor: 'We hebben de 32-nanometerproductie opgeschroefd om aan de verwachte vraag te voldoen.'

In het tweede kwartaal van 2009 werd een nettoverlies geleden van 398 miljoen dollar. Het resultaat werd toen gedrukt door een boete van 1,4 miljard dollar. De Europese Commissie legde de chipmachinefabrikant die boete op voor misbruik van zijn marktpositie.

ASML

Ook de Nederlandse fabrikant van chipfabricagemachines ASML presenteert goede cijfers over het tweede kwartaal van 2010. De resultaten van bedrijven in de chipindustrie zijn een graadmeter voor economische ontwikkeling in de ict-sector in de komende maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar gaat de wereld naartoe?

Zeg Intel, kunnen we even bij de les blijven? Recessie is recessie, en er moet vooral op mensen afgeknepen worden. Nu mogen dan wel negen van de tien Amerikaanse crisis banken hun beste jaar ooit hebben beleeft, en was de gezamenlijke winst voor de Fortune 500 bedrijven over financieel jaar 2009 331% hoger dan over 2008, maar dan kunnen we toch in ieder geval nog de schijn ophouden in de arbeidsmarkt, ja? Dit soort berichten dragen daar niet aan bij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-14T16:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.