Tele2 betaalt 50 miljoen euro voor BBned

Dit artikel delen:

Voor vijftig miljoen euro neemt telecombedrijf Tele2 de zakelijke breedbandaanbieder BBned over. BBned, een volle dochter van Telecom Italia, levert zijn internetdiensten voornamelijk aan andere internet service providers. De onderneming stond al sinds eind 2008 in de etalage. Het Italiaanse moederbedrijf wil zich toeleggen op de markten in Italië en Brazilië.

Tele2 geldt al langer als mogelijke koper. Dit bedrijf heeft namelijk ook al een aanzienlijk marktaandeel in de Nederlandse zakelijke internetmarkt en kan met de aankoop van BBned zijn positie verstevigen.

Moederbedrijf Telecom Italia zinspeelt al sinds december 2008 op het afstoten van BBned. In een destijds gepresenteerd businessplan spreekt de directie de wens uit om zich voornamelijk toe te leggen op activiteiten in Italië en Brazilië. Daarmee gaf het bedrijf indirect aan zijn andere markten te willen af te bouwen.

Glasvezel

BBned levert (v)dsl- en glasvezeldiensten aan de serviceproviders BBeyond (zakelijk), Alice en InterNLnet (particulier). Deze drie bedrijven zijn ook eigendom van de Italianen. BBned heeft ongeveer driehonderd man in dienst en heeft naar eigen zeggen twaalfduizend zakelijke en zo'n vijftigduizend particuliere klanten. Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp.

BBned is onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven betrokken bij grootschalige glasvezelprojecten. In Amsterdam is BBned de beheerder van de zogenaamde actieve laag. Het bedrijf zorgt voor de belichting van de glasvezels en kan vervolgens het netwerk commercieel exploiteren.

Tele2 biedt naast dsl- en glasvezeldiensten ook vaste en mobiele telefonie. Het bedrijf experimenteert sinds half juli met een eigen 4G-netwerk voor snel mobiel breedband internet. Het hoofdkantoor staat in Diemen en huisvest ongeveer achthonderd medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T10:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.