NXP koopt Britse draadlozechipfabrikant Jennic

Chipproducent NXP koopt de Britse draadlozechipfabrikant Jennic. Het bedrijf wordt aangekocht voor 12,2 miljoen dollar. Als Jennic zijn doelstellingen haalt, dan wordt de komende twee jaar nog 7,8 miljoen euro betaald. De vijftig werknemers van het Britse bedrijf worden overgenomen.

De Eindhovens chipfabrikant wil de technologie van het aangekochte bedrijf gebruiken in zijn eigen producten. Als voorbeeld noemt het de 802.15.4-chips en Zigbee-chips met laag energieverbruik. Door de combinatie ontstaat er een draadloos platform voor verschillende technologieën, zoals slimme elektriciteitsmetering, slimme belichting, gebouwenautomatisering en het beheer van apparaten op afstand, aldus NXP.

‘Innovatie in draadloze chips die weinig energie verbruiken kan voor verrassende nieuwe applicaties zorgen in verschillende sectoren', aldus ceo Rick Clemmer van NXP. ‘Wij denken dat de 802.15.4-technologie de potentie heeft voor veel nieuwe applicaties en de traditionele manier van communicatie in verschillende sectoren zal vervangen', aldus directeur Alexander Everke van Jennic.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-27T10:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.