Tilburgse Eyeti Groep koopt failliet Rackserver

Failliet

De Tilburgse ict-leverancier Eyeti Groep koopt de failliete distributeur Rackserver. Per 1 augustus 2010 stappen de vier medewerkers over. Rackserver levert hardware voor serverparken en datacenters aan het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf werd 13 juli 2010 failliet verklaard.

Eyeti Groep neemt het klantenbestand, de bijbehorende garanties, de bedrijfsnaam en website over. Ook openstaande orders worden nog geleverd. Rackserver leverde producten onder eigen merk, maar ook producten van HP of IBM.

Rackserver is een specialist op het gebied van servers en opslag, vertelt directeur Tom Coehorst van Eyeti Groep. ‘Onze dochteronderneming Aces Direct leverde wel al servers en storage, maar we zijn geen specialist op dit gebied. De markt vraag wel om specialisten. Daarom denk ik dat we door de overname van Rackserver veel kansen krijgen.' Andersom kan de failliete distributeur profiteren van de kennis op het terrein van marketing en online dienstverlening, denkt Coehorst.

De administratie en het magazijn van de failliete distributeur worden gecentraliseerd. De Eyeti Groep heeft zestig medewerkers in dienst. De vijf bedrijven Aces Direct, BuyOnline, Takeit Now, Pro Warehouse en nu ook Rackserver vallen allen onder de groep. Alle vijf bedrijven richten zich op de online verkoop van it-producten.

Rackserver

Rackserver werd op 13 juli failliet verklaard. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde tegen Tweakers.net dat het faillissement niet uit de lucht kwam vallen, het bedrijf kampte al langer met betalingsproblemen. Het bedrijf werd in 2003 opgericht.

Ook zusterbedrijf Taiwan Computer Warehouse werd failliet verklaard. Het is niet duidelijk of dit bedrijf ook een doorstart maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-30T14:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.