IBM neemt datacompressiespecialist over

IBM neemt voor een onbekend bedrag Storwize over. De datacompressiespecialist heeft een hoofdkantoor in Marlborough, in de Amerikaanse staat Massachussetts. De oplossingen worden vooral toepast in nas-omgevingen.

Storwize, leverancier van optimalisatieoplossingen voor online opslag, verkoopt realtime datacompressietoepassingen voor nas-omgevingen. Het bedrijf levert de technologie voor random access compression engines (race), die primaire data comprimeert, zoals bestanden, databases en virtuele kopieën. Hierdoor is er minder opslagruimte nodig.

IBM gebruikte al Storwize, onder andere voor zijn systemen voor scaled-out network attached storage (sonas). Storwize-oplossingen worden ook gecombineerd met opslagapparatuur van EMC, NetApp en HP. Ict-dienstverlener Databasement verkoopt de oplossingen al enige tijd in Nederland.

Storwize zegt met zijn technologie de kosten voor network attached storage (nas) te kunnen verlagen, zonder dat de prestaties verminderen. Recente uitbreidingen van deze technologie zorgen ervoor dat nas-gebruikers bestaande opslagcapaciteit kunnen terugvorderen, snellere doorvoer kunnen realiseren, high availability (ha)-configuraties kunnen ondersteunen en voorspelde storage resource-benodigdheden kunnen behalen. Het bedrijf levert daarvoor onder andere de STN-6000 series. Deze zijn volgens de leverancier storage-agnostisch, schaalbaar en comprimeren alle data volgens nas-protocollen (cifs en nfs).

Klanten

Storwize heeft wereldwijd meer dan honderd grootzakelijke klanten, zoals Shopzilla en Sumitomo Mitsui Construction. De oplossingen worden in diverse verticale segmenten gebruikt, zoals energie- en financiële dienstverlening, verzekeringen, telecommunicatie en clouddienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-03T15:36:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.