Dell koopt opslagvirtualisatiespecialist 3Par

Dell neemt opslagvirtualisatiespecialist 3Par over voor ongeveer 1,15 miljard dollar. Dell gebruikt de technologie van 3Par voor virtuele omgevingen met geclusterde dataopslag. Dell zegt dat hiermee de kosten van dataopslag tot wel 90 procent en van infrastructuur tot wel 75 procent kunnen worden verminderd.

De dataopslagarrays van 3Par bestaan uit het 3Par Utility Storage-platform, de InServe- opslagservers, het InForm-besturingssysteem en softwaretoepassingen. De opslagarrays van 3Par zijn speciaal ontworpen voor nieuwe datacenterinfrastructuren. In de Benelux zijn al enkele gebruikers van 3Par, zoals AT&T in Nederland en Bayer in België, die exclusief worden bediend door dataopslagdienstverlener Databasement. Andere gebruikers zijn GXS, Waterschap Rivierenland, Hogeschool Arnhem & Nijmegen, Maandag en Verizon. In het verleden verkocht ook Triple-P 3Par, maar nu niet meer. 

Volgens Dell is 3Par een goede aanvulling op het huidige dataopslagportfolio dat bestaat uit Dell EqualLogic, PowerVault en Dell/EMC-opslag. Brad Anderson, senior vice president van Dell Enterprise productgroep, zegt dat 3Par goed valt te combineren met de gevirtualiseerde dataopslag van EqualLogic.

3Par is gevestigd in Fremont, Californië. Het bedrijf werd opgericht in 1999. 3Par rapporteerde in het laatste kwartaal, dat 30 juni werd afgesloten, een verlies van 1,8 miljoen dollar. De omzet bedroeg 54,3 miljoen dollar. Voor het gehele gebroken boekjaar 2010, dat 31 maart werd afgesloten, haalde 3Par een omzet van 168 miljoen dollar en een verlies van 3,2 miljoen dollar.

Analisten zijn het erover eens dat Dell zich zo weer wat beter heeft gewapend in de strijd met HP en IBM. Bovendien probeert het bedrijf het etiket van pure pc-bouwer langzaam maar zeker af te werpen om een totaal pakket ict-oplossingen te kunnen aanbieden.

Intussen is ook al de speculatiemolen op gang gekomen over welk bedrijf het volgende overnamedoelwit wordt. De aandelen van onder meer Compellent, Isilon, Commvault en Netezza stegen. De overnemers van dienst zouden dan de typische namen zijn: EMC, Netapp, IBM, HP, Oracle en wederom Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-16T16:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.