Defensie schrijft miljoenentender opnieuw uit

Dit artikel delen:

Na eerder een tender voor opslag- en serverapparatuur te hebben afgebroken, doet het ministerie van Defensie opnieuw een poging. In de nieuwe aanbesteding zoekt het naar drie partijen om raamovereenkomsten te sluiten voor het leveren van server- en opslagsystemen, het onderhoud daarop en het onderhoud op de huidige geïnstalleerde computers. De contracten gaan in op 1 december 2010 voor een periode van twee jaar, met een mogelijke verlenging van twee maal één jaar. De totale geraamde waarde over vier jaar is vijftig miljoen euro.

Het ministerie van Defensie stopte in april 2009 met een miljoenenaanbesteding voor opslagapparatuur. Het aantal biedingen was te beperkt. De grote fabrikanten zagen niets in de voorwaarde van Defensie om pas tot aanschaf over te gaan nadat de apparatuur aantoonbaar een jaar succesvol zou draaien.

De nieuwe aanbesteding richt zich niet alleen meer op fabrikanten, maar ook op leveranciers van opslag- en serversystemen. Een inschrijving kan ook een combinatie zijn van meerdere partijen in een hoofd- en onderaannemerconstructie. Ivent, de it-club binnen Defensie die de tender coördineert, hanteert in de aanbesteding een 'multi-leveranciersstrategie' waarbij de exploitatie van de ict-infrastructuur op basis van apparatuur van meerdere fabrikanten plaatsvindt.

Van de drie partijen, met wie Defensie naar verwachting eind dit jaar raamcontracten sluit, krijgt de hoogste in rangorde het onderhoud op de huidige geïnstalleerde computers toebedeeld.

Vervangingsvraag

De levering van apparatuur betreft hoofdzakelijk een vervangingsvraag en in mindere mate uitbreiding van capaciteit, meldt Defensie. Ivent hanteert een afschrijvingstermijn van vier jaar en schat in dat per jaar een kwart van de geïnstalleerde apparatuur wordt vervangen. Wel voorziet de it-club van Defensie een uitbreiding van de reguliere opslagcapaciteit van ongeveer 30 procent per jaar. Ook voor archiveringsdoeleinden is er extra opslagcapaciteit nodig van ongeveer 30 procent per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus ook extra vacatures bij defensie, of niet???

Lekker denigrerend "it-club". Volgens mij is het beter als er IT-organisatie staat.

"De grote fabrikanten zagen niets in de voorwaarde van Defensie om pas tot aanschaf over te gaan nadat de apparatuur aantoonbaar een jaar succesvol zou draaien."

Een jaar?? Ok, ik wil uw huis wel kopen, maar pas nadat ik er na een jaar met plezier in heb gewoond! Hmmm....

Helaas, er komen geen extra vacatures. Sterker, er wordt afgeslankt. Niet dat het kan, maar het moet. De overheid moet ergens 18 miljard vandaan halen. Defensie ligt bij bezuinigingen dan altijd lekker in de mond :).

IVENT-ers noemen zichzelf ook altijd "de it club van defensie".

Als grotere partij kun je natuurlijk altijd proberen of leveranciers bereid zijn om een jaartje proef te draaien.
Niet geschoten is altijd mis.

Ik hoop dat defensie beter dan bij de belastingdienst is gebeurd, de kredietwaardigheid van de aanbieders diepgaand onderzoekt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-17T08:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.