Dimension Data verdacht van beursfraude

Zuid-Afrikaanse toezichthouders gaan de handel en wandel onderzoeken van Dimension Data. Er worden vraagtekens geplaatst bij de stijging van de handel in de dagen vóór de aankondiging van de overname het Zuid-Afrikaanse Dimension Data door het Japanse NTT.

De Zuid-Afrikaanse regelgevers onderzoeken mogelijke voorkennis in de aandelenhandel rond Dimension Data. Het volume van deze handel bereikte een onverwacht hoogtepunt in de dagen vóór de verkoop van de onderneming. Op 15 juli kondigde de Japanse telco NTT aan dat het voor 2,5 miljard euro het beursgenoteerde Di mension Data ging overnemen. Twee dagen voor deze aankondiging werden echter aandelen van meer dan het drievoudige van dit bedrag verhandeld. Op 14 juli werden meer dan vijf miljoen aandelen verhandeld.

Flinke boetes

De Zuid-Afrikaanse Financial Services Board (FSB) vermoedt handelsactiviteiten met voorkennis. Dimension Data heeft aangegeven dat het de FSB zal steunen. In Zuid-Afrika kunnen mensen voor handel met voorkennis flinke boetes krijgen.

In een tussentijdse verklaring zegt Dimension Data dat de verkopen in het derde kwartaal met 22 procent groeiden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst maakte ook een sterke groei door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-24T10:28:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.