HP heeft spijt van rechtszaak tegen fiscus

Belastingdienst fiscus

De rechtszaak van ict-leverancier HP tegen de Belastingdienst was een inschattingsfout. Dat zegt directeur Bart Hogendoorn van HP Nederland. 'Deze rechtszaak had nooit mogen worden aangespannen', zegt hij in een gesprek met Computable. Met de rechtszaak hoopte HP af te dwingen dat de fiscus een aanbesteding voor ict-servicemanagement moest terugdraaien. Op 13 augustus 2010 stelde de rechtbank HP in het ongelijk.

Hogendoorn ziet de verloren rechtszaak als een leermoment. 'Zelfs HP maakt fouten ...', zegt hij. Het is zeker geen beleid om bij het verliezen van een aanbesteding direct juridische middelen in te zetten, aldus Hogendoorn. Eerder liet een HP-woordvoerder al weten dat het bedrijf zich neerlegt bij de beslissing van de rechtbank en geen verdere stappen zal ondernemen.

De opdracht werd, zo stelde HP tijdens de rechtszaak, onterecht gegund aan concurrent IBM, al langere tijd ict-leverancier bij de Belastingdienst. IBM voegde zich in de rechtszaak aan de zijde van de fiscus.

Drie bezwaren

HP had drie bewaren tegen de keuze van de Belastingdienst voor IBM. Zo betwijfelde het of een van de benodigde klantreferenties die IBM in de aanbestedingsprocedure aandroeg, als referentie kan fungeren. Ook vond HP dat de offerte van IBM niet de gevraagde out-of-the-box oplossing biedt. Tenslotte meende HP dat de prijs die IBM vraagt, te laag zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-30T08:53:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.