LinkedIn-account CEO HP Nederland gehackt

Het Linkedin-profiel van HP Nederland-ceo Bart Hogendoorn is gehackt. Tot zijn verbazing meldt LinkedIn dat hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Mostar in Bosnië en Herzegovina, tachtig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sarajevo. Dat is niet juist, stelt Hogendoorn. Hoe de informatie in zijn profiel is terechtgekomen, is hem een raadsel.

Directeur Bart Hogendoorn van HP Nederland heeft volgens zijn profiel op de zakelijke netwerksite LinkedIn gestudeerd aan de Universiteit van Mostar. Volgens hemzelf heeft hij gestudeerd aan de Heao in Den Haag. 'Dat heb ik niet afgemaakt. Daarna heb ik Nima-studies gevolgd.'

In Mostar is hij nooit geweest en heeft geen idee hoe deze informatie in zijn LinkedIn-profiel terecht komt. Hogendoorn kan wel lachen om de wonderlijke informatie in zijn profiel. 'Misschien moet ik het maar gewoon toegeven van die studie Slavische talen...', grapt hij.

Hack

Wie binnen de LinkedIn-site zoekt op de naam 'Sveuèilište u Mostaru' (Universiteit van Mostar) ontdekt een groot aantal accounts die niet de naam dragen van een persoon, maar allen vermelden 'Student at Sveuèilište u Mostaru'.  Dat lijkt erop te wijzen dat iemand de universiteit via een hack aan het promoten is binnen LinkedIn. LinkedIn was nog niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wereldwijd zijn duizenden personen bezig om op fora, social network sites et cetera vol te spammen met hun onzin om zo zoveel mogelijk zoekmachines te beïnvloeden.
Het merendeel gebruikt bots, maar er zijn ook nog zat die alles met de hand doen. De meesten verdienen er ook nog aan, dus is het onmogelijk om dit uit te bannen net zoals e-mail spam.

Ik vermoed dat de heer Hogendoorn een (legitieme) invite heeft geaccepteerd van iemand die zich hierbij presenteerde als een klasgenoot van hem van deze universiteit in Mostar. Geen hack naar mijn bescheiden mening dus, maar een storm in een glas water... :-)

Ai ai, heb je als werkgever/werkzoekende nog iets aan Linkedln als de informatie niet betrouwbaar is?

Ik begrijp toch al niet wat het nut is van deze zakenlijke hyves.

Vind dat Hogendoorn het sportief opneemt.
Het is duidelijk dat ook hij weinig om Linkedin geeft.

@Pascal
Zo dacht ik ook altijd. Linkedin is inmiddels voor mij van nut omdat iedere serieuze medewerker hier gebruik van maakt. Het is helaas niet anders.

Via mijn Linkedin netwerk kan ik erg snel, efficiënt en effectief zaken doen. Makkelijker dan op de golfbaan ...

@Lientje
Het kan toch niet zo zijn dat het accepteren van een invite, automatisch je profiel aanpast aan de vermeende link volgens de uitnodiging!?

Leuk, ik was toevallig gisteren naar z'n profiel aan het kijken en verbaasde me hierover. Leuke synchroniciteit.

Er zijn wel fake-accounts op LinkedIn die flauwekul job offers posten en zelfs een soort commentaar-generators die zich bij discussies mengen, maar zoals Lientje uitlegt worden vaak details bij je profiel toegevoegd als iemand je uitnodigt met als reden dat je samen op school hebt gezeten.
Ik heb dat een tijdje misbruikt met gefingeerde management survival trainingen op Antartica of Nova Zembla, metafysische besluitvorming door de Hermit Union te Tibet en dergelijke.. ach ja.

Wie zoekt op de naam 'Sveuèilište u Mostaru' ontdekt een groot aantal accounts die niet de naam dragen van een persoon, maar allen vermelden 'Student at Sveuèilište u Mostaru'.

Dit is standaard voor personen (profielen) die zich buiten je netwerk (4+ graads-connectie) bevinden. Dan wordt nl. niet de naam getoond maar enkel de functie + bedrijf, i.c. Student at Sveuèilište u Mostaru.

@Paul:
Ja maar er wordt vast niet in je profiel toegevoegd dat je ergens een studie hebt gedaan als je iemand uitnodigd. Dat mag natuurlijk niet en kan vast ook niet zonder te 'hacken', of eigenlijk cracken. Hacken is niks aanpassen (en een hacker geeft vaak de gevonden lek door), cracken wel. Maar ja, de term cracken raakt helemaal uit mode... Helaas, want er is eigenlijk een groot verschil.

@Robbie
>Via mijn Linkedin netwerk kan ik erg snel, efficiënt
>en effectief zaken doen. Makkelijker dan op de golfbaan

Ik ben oprecht benieuwd hoe je dit doet. Ik heb ook LinkedIn maar anders dan een leuke lijst van connecties en aanbevelingen kom ik niet.

Exact hetzelfde meegemaakt met mijn linkedin account. Ook valse info onder mijn naam.

Hulp gevraagd van Linkedin, geen enkele respons.

Voor mij de reden om geen linkedin te gebruiken.

En eerlijk gezegd, het is een hype, gebakken lucht:

Met een linkedin account bepaalt de ander of hij / zij je info ziet, nu bepaal ik alles zelf. En netwerken gaat prima zonder.

@Ron
Als ik aangeef op Linkedin dat ik op zoek naar een nieuwe uitdaging ben krijg ik vele reacties. Niet zo raar met een netwerk van meer dan 500 contacten. Andersom werkt Linkedin stukken beter dan een kostbare wervingssite.
Zo ook goed nieuws verspreiden, iemand een kort berichtje sturen of een zakelijke opdracht binnenhalen.

Zaken doen is netwerken. En dat laatste gaat een stuk makkelijker en effectiever met Linkedin. En ja je moet het wel bijhouden...

@mm
Dat was voorheen wel zo, ik weet niet of dat nu nog zo is, maar ik vond het uitermate hinderlijk. Als ik bijvoorbeeld bij bedijf "B BV" heb gewerkt van 2002 tot 2004 en ik nodigde jou uit als dat je een collega was van toendertijd, dan werden diezelfde gegevens bij jouw profiel automatisch toegevoegd. Dat kon je dan later weer verwijderen, maar de schermen gaven weer wat er in het onderliggende data model gebeurde (bedrijf x period als link tussen individuen).
ik voegde dus flauwekul toe, nodigde iemand uit als zijnde een schoolvriend en verwijderde het weer bij mij. Dan stond toch een klein tijdje wat nonsense op iemand's profiel, wat wellicht beter is dan al die politiek correcte en blaaskakerige nep referenties die je zo vaak ziet.

Wat is hier zo intressant aan ? Krijg ik toegang tot zijn bankrekening ?

Beste Robbie, er zijn ook serieuze medewerkers die geen gebruik maken van LinkedIn of ander sociale netwerk-sites.
Gelukkig is de realiteit toch anders dan jouw perceptie.

@Fred
De realiteit is hoe makkelijk het je jezelf wil maken. Wellicht bedoel je mbo/HBO medewerkers?
Op WO niveau ken ik bijna niemand die niet op linkedin zit.

@Fred: Zijn perceptie leidt tot zijn realiteit. Wat daar gelukkig aan is, weet ik verder niet.

Wel, vind ik het overigens knap dat je LinkedIN zakelijk succesvol weet te gebruiken, Robbie. Ik kom ook niet verder dan een leuk CV online te hebben staan.

@mensen die denken dat het nutteloos is om gebruik te maken van social media

[QUOTE]

Social Media is een soort zwangerschap. De eerste 3 maanden ben je misselijk en moe zonder dat je omgeving ziet (en weet) waarom. En bovendien heb je nog de angst dat het misschien niets wordt. Daarna heb je veel minder klachten, groeit er iets en gaan mensen het zien en er op reageren. En uiteindelijk kan je het resultaat van je harde werken laten zien aan de hele wereld. En alhoewel je dan nog te maken krijgt met allerhande problemen heb je iets gecreëerd waar je nooit meer zonder kunt en wilt…

[/QUOTE]

BRON: http://sitebuilder.fallback.userservices.nl/sites/23/23a54e25c0167c96c959d7dc434b3d4a/__preview/sociale_media.php

Social media...
De grootste tijdverspilling ever in the history of mankind

Om eerlijk te zijn: ik heb een nieuwe baan gevonden via linkedin. Dit bedrijf heeft hiermee de kosten van een headhunter niet hoeven te betalen. Ik denk dat het in mijn situatie voordelig is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-31T08:27:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.