Dell volgt HP opnieuw met hoger bod op 3Par

Dell heeft net als HP ook 1,8 miljard dollar geboden voor storagevirtualisatieleverancier 3Par. HP had eerder 27 dollar per aandeel geboden om zodoende Dell's bod van 1,6 miljard dollar te overtreffen. Dat bod kwam nauwelijks een dag nadat Dell zijn eigen bod had opgetrokken tot licht boven dat van HP.

Marktkenners stelden al eerder dat de overnamestrijd stilaan zorgwekkende proporties begint aan te nemen. 1,8 miljard dollar voor een bedrijf dat niet eens winstgevend is, is veel geld. Maar voor Dell is de overname belangrijk om meer los te komen van de pc-business en zo de winstmarges te verbeteren.

3Par levert opslagvirtualisatietechnologie voor datacenters en mikt op het hogere segment van de markt.

Biedingstrijd

Dell opende de biedingstrijd op 3Par door 1,15 miljard dollar voor het bedrijf te bieden. Dit bod werd door de storagevirtualisatieleverancier geaccepteerd, waardoor Dell in de positie kwam te zitten om bij een hogere bieding van een concurrent mee te gaan met dat bod. Toen HP 1,6 miljard dollar bood, ging Dell dus mee. Ze doen dus nu precies hetzelfde bij het hogere bod van 1,8 miljard dollar van HP. HP heeft nu volgens de regels weer drie dagen de tijd om een evnetueel hoger bod op 3Par te gaan uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-27T14:18:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.