Managed services houden 2e2 stabiel

De Britse systeemintegrator 2e2, die ook actief is in Nederland, heeft vlakke cijfers over 2009 geleverd. Ceo Terry Burt is redelijk tevreden over de resultaten, ondanks een moeilijk jaar. Managed services zorgden voor een bescheiden omzet- en winstgroei.

De ceo zegt dat 2009 'het moeilijkste jaar voor 2e2 sinds mensenheugenis is'. De systeem integrator leverde vlakke cijfers in de afgelopen twaalf maanden. De omzet steeg met drie procent naar 200 miljoen Britse pond. Dat is ongeveer 244,3 miljoen euro. De brutowinst steeg van 23,5 naar 30 miljoen Britse pond. Dat is 36,65 miljoen euro. De zwakke verkoop van producten en professionele diensten werd gecompenseerd door een groei van 6 tot 8 procent van managed services.

2e2 deed goede zaken met de verkoop van oplossingen van Microsoft (zoals Dynamics AX en CRM) en dataopslagoplossingen van EMC. De verkoopdoelstellingen met netwerkleverancier Cisco zijn gehaald. De verkoop van HP-producten daalde licht, omdat deze relatie meer ‘productcentrisch is', aldus Burt.

Morse

2e2 nam begin 2010 de Britse systeem integrator Morse over. 2e2 wil hiermee zijn positie als Britse en Europese systeem integrator versterken. 2e2 kan dankzij de overname van Morse meer aan SAP-consulting doen. 2e2 levert veel diensten aan Britse overheden. Morse is vooral sterk in de markt voor financiële dienstverlening.

2e2 Benelux

Bij 2e2 werken in Nederland en België ongeveer 300 it-professionals. Zij helpen hun klanten met het implementeren, verbeteren en beheren van it infrastructuren. 2e2 heeft in Nederland vier business units, ieder met zijn eigen specialisatie.  2e2 Consulting is expert in het organiseren van interne dienstverlening, zoals in professionele service en asset management oplossingen. 2e2 Data Management is gespecialiseerd in oplossingen voor het veilig omgaan met gegevens. 2e2 Integration & Services levert en beheert netwerken, servers en werkplekken. 2e2 Skilled Resourcing detacheert professioneel it-personeel, inclusief een mogelijke capaciteitsgarantie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-30T09:56:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.