Serververkoop in tweede kwartaal fors omhoog

In het tweede kwartaal is wereldwijd het aantal verkochte servers met 24 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit die verkoop steeg met ongeveer 8 procent.

Die cijfers komen uit een nieuw onderzoeksrapport van marktanalist Gartner. De wereldwijde serververkoop was in het tweede kwartaal goed voor een omzet van 11,5 miljard dollar. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar steeg de omzet in elke regio,.
 
IBM bezet met een omzet van 3,5 miljard dollar, nog altijd de eerste plaats in de servermarkt. Bij HP - nummer twee - was de verkoop van servers goed voor een omzet van 3,2 miljard dollar. De sterkste groei werd opgetekend bij directe verkoper Dell, waar de omzet steeg met liefst 20 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 
De wereldwijde omzet in de servermarkt groeide met 7,7 procent, terwijl het aantal verkochte systemen met 24,5 procent toenam. Dat komt doordat vooral de minder dure servers vlot over de toonbank gaan.
 
Wat dat betreft is HP kampioen: met 463.000 verkochte servers is het bedrijf goed voor 28,9 procent van het totale aantal verkochte exemplaren. IBM boekte wel de grootste omzet, maar staat qua aantal servers met 14,9 procent pas op de derde plaats, na Dell. Nummer vier, Sun, is met 38,4 procent meer verkochte exemplaren dan vorig jaar de sterkste groeier. Suns omzet uit servers steeg echter maar 2,9 procent.
 
Gartner verwacht dat vooral bij IBM de verkoop in de volgende kwartalen sterk zal stijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-26T12:23:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.