KPN levert netwerk en abonnementen Rotterdam

Dit artikel delen:

De gemeente Rotterdam besteedt het leveren van een nieuw bedrijfsnetwerk en mobiele abonnementen uit aan KPN. Het gaat om twee afzonderlijke opdrachten die Europees zijn aanbesteed en gegund zijn aan KPN. Dat bedrijf gaat Intranet Rotterdam vernieuwen en levert data-infrastructuur en data-transportdiensten voor de communicatie tussen vierhonderd gemeentelijke locaties. De overeenkomst voor mobiele abonnementen omvat de levering en het beheer van ruim 12.000 mobiele abonnementen. Er loopt nog een aanbesteding voor levering van mobiele apparatuur.

Van beide gunningen zijn geen financiële details bekendgemaakt. De opdrachten hebben een looptijd van vier jaar.

KPN vervangt het oude netwerk van de gemeente Rotterdam door een nieuwe variant, een MPLS-netwerkoplossing. Het oude netwerk voldoet door de groei van het Rotterdamse dataverkeer niet meer geheel aan de wensen. Bij de gemeente Rotterdam werken ongeveer 14.400 ambtenaren.

KPN zorgt voor een tijdelijke verbinding tussen het oude en nieuwe netwerk. Dat maakt het mogelijk om stapsgewijs te migreren. Zo moet de continuïteit voor de gemeente Rotterdam gewaarborgd zijn.

Nieuwe diensten

De gemeente denkt in de toekomst nieuwe diensten aan te bieden via het netwerk. Het gaat bijvoorbeeld om IP-telefonie en uitbreidingen waardoor op termijn via internet videocommunicatie mogelijk is en ambtenaren via internet een persoonlijk gesprek kunnen hebben met burgers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-02T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.