Heineken kiest voor nieuwe virtuele dataopslag

Dataopslagleverancier Compellent heeft een gevirtualiseerd opslagsysteem geïnstalleerd in het op VMware-gebaseerde datacenter van Heineken Nederland. De opdracht is uitgevoerd in samenwerking met dienstverlener Inter Access. De private cloud computing-omgeving moet zorgen dat de bierbrouwer de gegevensgroei kan bijbenen, op stroom en koeling bespaart, het gegevensbeheer automatiseert en ingrijpende upgrades voorkomt.

In een gezamenlijke persconferentie met VMware en Compellent tijdens de VMworld maakte Heineken Nederland bekend dat de Fluid Data-opslag- en serverarchitectuur van Compellent heeft geleid tot verbeterde prestatie van de ict-toepassingen die het productieproces ondersteunen. De opslagefficiëntie is zodanig vergroot dat er bijna zestig procent minder opslagcapaciteit is vereist, aldus Heineken.

Distaster Recovery

Geconfronteerd met de noodzaak om de HP EVA-opslagsystemen op te waarderen, voerde Heineken Nederland een evaluatie uit van oplossingen van verschillende leveranciers die als alternatief zouden kunnen dienen.

Bijgestaan door Inter Access, de kanaalpartner van Compellent, koos Heineken Nederland uiteindelijk voor Compellent Fluid Data door de geautomatiseerde gelaagde sub-lun-opslag, het kostenefficiënte gebruik van solid state drives (ssd's), de schaalbare hardware en de integratie met VMware.

Heineken Nederland heeft inmiddels zestig procent van zijn fysieke servers gevirtualiseerd met VMware en zegt daardoor het stroom- en koelingsverbuik te reduceren. Deze virtualisatieslag zal voortduren totdat de meerderheid van alle systemen zijn gevirtualiseerd en een tweede Compellent-locatie is opgezet voor disaster recovery.

Technologische aspecten virtueel datacenter Heineken

Alle gegevens worden automatisch binnen verschillende opslaglagen ondergebracht met behulp van de software van Compellent. Deze software verplaatst gegevens op sub-lun-niveau tussen ssd-, Fibre Channel (FC)- en sata-lagen op basis van de regelmaat waarmee ze door gebruikers worden opgevraagd. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de noodzaak om gegevens herhaaldelijk handmatig te verplaatsen.

De zelfbeherende opslag van Compellent zorgt volgens Heinken voor een aanzienlijke verbetering van de prestaties en efficiëntie. Hierdoor is Heineken Nederland in staat om het gebruik van ssd's tot een minimum te beperken en de prestatie van het HOPS toevoerketenbeheersysteem te optimaliseren. De opslagcapaciteit zal voornamelijk worden opgewaardeerd met behulp van betaalbare sata-schijven.

Ongeveer dertig procent van alle bedrijfsgegevens van Heineken Nederland zijn ondergebracht binnen de snelste en meest toegankelijke ssd-laag. Tien procent bevindt zich binnen de middelste Fibre Channel-laag, en zestig procent van alle historische gegevens wordt opgeslagen op betaalbare sata-schijven met een hogere opslagcapaciteit. Dankzij de combinatie van gevirtualiseerde opslag met een gevirtualiseerde serverinfrastructuur zegt Heineken Nederland erin te slagen om de stroom- en koelingskosten te reduceren in het kader van zijn duurzaamheidsinitiatief  genaamd 'Brewing a Better Future'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-03T14:19:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.