Cisco koopt netwerkspecialist Arch Rock

Dit artikel delen:

Cisco neemt voor een onbekend bedrag Arch Rock over, leverancier van intelligente draadloze netwerken voor het meten van stroom- en gasverbruik. Het uit San Francisco afkomstige Arch Rock levert ip-gebaseerde wireless netwerktechnologie voor smart grid-applicaties. Eerder kondigde Cisco aan samen te gaan werken met Itron, dat zich richt op slimme elektriciteitsmeters.

Arch Rock wordt onderdeel van Cisco's Smart Grid-business unit. Het Cisco Connected Grid-portfolio moet consumenten en bedrijven helpen hun energieverbruik beter te controleren en beheren, om zo kosten en CO2-uitstoot te besparen. Nutsbedrijven en hun klanten zijn volgens Cisco hiermee in staat de levering van energie en de vraag daarnaar te optimaliseren, en de betrouwbaarheid en beveiliging van smart grids te verbeteren. Ook kunnen zij hun operationele kosten verminderen.

Arch Rock, opgericht in 2005, levert het platform PhyNet. Hierop kunnen ip- en webgeschikte apparatuur draadloos werken. Een van de tools is de Energy Optimizer, waarmee het energiegebruik in gebouwen en datacenters kan worden gemeten.

John Chambers, ceo van Cisco, zegt dat de smart grid-markt jaarlijks goed is voor een omzet van twintig miljard dollar en dat zijn bedrijf daarvan de vruchten wil plukken. Dat wil hij doen met partners, zoals software developers en system integrators die een smart grid-ecosystem bouwen. Cisco nam afgelopen maart 2010 een aandeel van tien miljoen dollar in het bedrijf Grid Net, een WiMAX-energie grid-specialist.

Cisco is de laatste tijd op de overnametoer. Naar verluidt staan ook de VoIP-software en -diensten van Skype op het wensenlijstje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-06T15:30:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.