Green Data Systems rust datacenter met Hitachi uit

De Nederlandse it-distributeur Green Data Systems en de Japanse dataopslagleverancier Hitachi hebben een efficiënt en duurzaam datacenter in Deventer geopend. Het datacenter is volgens de twee bedrijven een 'showcase' voor Hitachi-technologie zoals 'green cooling', 'biometric finger vein readers' en duurzame ict.

Hitachi ontwikkelde een 'modular datacenter'-oplossing die sinds begin 2009 beschikbaar is in Japan. De oplossing optimaliseert de configuratie van 'natural cooling' en biedt energie-efficiency voor 'high density' datacenters. Hiermee kunnen organisaties bezettingsgraden optimaliseren en hun energieverbruik en kooldioxide-uitstoot reduceren, aldus Hitachi. Dit koelsysteem is nu ook in Deventer geïnstalleerd. De site is een 'showcase' voor Hitachi-technologie zoals green cooling, biometric finger vein readers en duurzame ict.

Wessel Graatsma, ceo van Green Data Systems, is enthousiast: 'Wij zijn ervan overtuigd dat Hitachi's koeltechnologie, kennis en ervaring in datacenters bijdraagt aan onze groene datacenter-business. Het zal energie-efficiency doen toenemen en kooldioxide-uitstoot reduceren en dat is een belangrijke behoefte van onze klanten.'

Workshops

Ter gelegenheid van de opening op 23 september 2010 vindt het 'Modular Data Centre'-evenement plaats. Eindgebruikers en resellers kunnen zo kennismaken met de modulaire datacenter-oplossingen van Hitachi en deze ook zien werken. Vanaf 10.00 uur vinden er ook 'inloop' workshops plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-07T10:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.