Oud-HP-topman Hurd stapt over naar Oracle

Ellison loodst zijn vriend Hurd binnen bij softwarebedrijf

De gewezen topman van technologiebedrijf HP, Mark Hurd, gaat bij softwareleverancier Oracle aan de slag als president. Hij treedt ook toe tot het managementteam. Hurd stapte begin augustus 2010 hals over kop op bij HP, nadat intern onderzoek uitwees dat hij onjuiste onkostendeclaraties had ingediend en een relatie zou hebben met een ondergeschikte. Eind augustus deed hij afstand van zijn aandelen in HP. Die hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer dertig miljoen dollar.

'Mark heeft briljant werk geleverd bij HP en ik verwacht dat hij het bij Oracle nog beter gaat doen', zegt Oracle-baas Larry Ellison. Hurd rapporteert rechtstreeks aan Ellison. 'Er is geen leidinggevende in de ict-wereld met meer relevante ervaring dan Mark.'

Na de miljardenovername van Sun Microsystems in april 2009 begeeft Oracle zich meer en meer op het gebied van hardware, zoals servers en opslagproducten. Op die markt zijn Hurds oude onderneming HP en branchegenoot IBM belangrijke marktpartijen.

Hurd volgt bij Oracle Charles Phillips op. Die moest kortgeleden het veld ruimen nadat bekend werd dat hij een buitenechtelijke relatie had. De vrouw in kwestie liet privéfoto's op billboards plaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ai ai, old boys network... Eerst even cashen bij HP en een vette Golden Hello bij Oracle. Ja ja, zo gaat dat!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-07T09:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.