ECG wil geen schikking met AGOVV

Tjeerd-Jan Smit, directeur van Euro Computer Groep (ECG), wil niet schikken met eerstedivisieclub AGOVV. Dat bleek tijdens de comparitiezitting in de rechtbank in Zutphen waarin beide partijen door de rechter werden gehoord naar aanleiding van het kort geding dat ECG eerder aanspande. Smit wil dat AGOVV betaalt voor geleverde computerspullen; de voetbalclub staat op het standpunt dat het hier om een met gesloten beurzen afgesproken sponsorovereenkomst gaat.

De rechtbank in Zutphen doet op 20 oktober uitspraak in een tussenvonnis of eindvonnis. Tijdens de comparitiezitting hoorde de rechter beide partijen over hun visie op de gang van zaken. De advocaat van de voetbalclub zei tijdens de zitting ruimte te zien in een oplossing van het conflict. AGOVV schermt met een groep nieuwe investeerders die in ruil voor een belang van 51 procent geld in de club willen steken. Op termijn zijn er dan weer financiële middelen beschikbaar. Het conflict met ECG zou dan via een schikking opgelost kunnen worden, was de indruk die de advocaat namens de club gaf.

De rechter schorste de zitting zodat de partijen eventueel via zo'n minnelijke schikking het conflict konden bijleggen. Dat lukte niet. Directeur Smit van ECG ziet zo'n oplossing niet zitten en stuurt aan op een rechterlijke uitspraak.

Nieuwe apparatuur

Kern van het conflict is de levering van nieuwe hardware en software aan AGOVV. De computergroothandel liet beslag leggen op de tegoeden van de Apeldoornse eerstedivisieclub, omdat het nog 47 duizend euro tegoed zou hebben voor deze levering. Volgens AGOVV zou die levering plaatsvinden met gesloten beurzen en kreeg ECG er sponsormogelijkeden voor terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is zo herkenbaar van AGOVV. Wij hebben hetzelfde meegemaakt, alleen zijn we net op tijd eruit gestapt.
Zou bijna als getuige willen optreden.

Hoe kun je uit een wanbetaling stappen?? Je zegt namelijk het zelfde mee gemaakt te hebben, dus de club heeft ook bij jullie nog schulden staan. Maar hoe je daar dan uit stapt is mij een groot raadsel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-08T11:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.