Draka legt netwerk aan in stadion FC Shakhtar

Draka Communications, de Nederlandse producent en leverancier van koper- en glasvezelkabels, heeft in de Oekraïense stad Donetsk een netwerk aangelegd in het nieuwe voetbalstadion DonBass Arena. Dat is de thuisbasis van champions league-club en huidig landskampioen FC Shakhtar. In totaal zijn tweehonderd kilometer kabels geïnstalleerd voor alle vormen van elektronische communicatie. Draka werkte in het project samen met MacHouse, een Oekraïense systeemintegrator.

De Draka-kabels zijn aangelegd voor het interne omroep- en medianetwerk om HDTV-uitzendingen van sportevenementen mogelijk te maken. Naast de transmissie van tv- en geluidssignalen dient het IP-netwerk ook voor breedbanddataverbindingen en telefonie. Bovendien zijn bewakingscamera's en alarmsystemen op het netwerk aangesloten.

De kabels voldoen aan de eisen voor recente ontwikkelingen in omroeptechnologie, zoals HDTV en Dolby Digital 5.1. Ze zijn in overeenstemming met alle gangbare internationale standaards (HD, SMPTE) en specificaties (IEC 60332-3-24).

Oblast

De DonBass Arena ligt in het Lenin Komsomolpark, in het centrum van de Oekraïense oblasthoofdstad Donetsk. Het stadion biedt plaats aan vijftigduizend toeschouwers en is de eerste in Oost-Europa dat ontworpen en gebouwd is in overeenstemming met de UEFA-eisen voor topstadions. Enkele wedstrijden in het Europese voetbalkampioenschap Euro 2012 zullen daar worden gespeeld.

Draka

Het hoofdkantoor van Draka is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext en had in 2009 een jaaromzet van ruim twee miljard euro. Wereldwijd heeft Draka 9400 werknemers in dienst. De onderneming is actief in 31 landen in Europa, Noord en Zuid Amerika, Azië en Australië. De activiteiten van het bedrijf zijn verdeeld in drie groepen: Energie & infrastructuur, Industrie & Speciale Projecten en Communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-10T09:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.