Lewis Hamilton verslaat Vodafone-netwerk

Dit artikel delen:

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft op de Oostbaan van Schiphol in een speciale race het mobiele datanetwerk van Vodafone verslagen. De telecom- en netwerkgigant had de coureur uitgedaagd om te racen tegen een virtuele Formule 1-auto die opgebouwd was uit 28.800 Facebook-profielfoto's. Om te winnen moest Hamilton in zijn Formule 1-wagen een parcours van 4,7 km afleggen binnen de tijd die nodig was om de virtuele F1-wagen te downloaden via het Vodafone-netwerk.

Lewis Hamilton won twee van de drie races en behaalde in zijn tweede run zijn snelste rondetijd van 108 seconden. De rondetijd van de door de virtuele F1-wagen gewonnen race bedroeg 96 seconden. Het netwerk van Vodafone biedt in Nederland mobiel internet met maximale theoretische snelheden van 28.8 Mbps.

Door de snelheidsupgrade naar 28.8 Mbps die Vodafone op 21 juni 2010 aankondigde, kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. 28.8 Mbps is de maximaal haalbare theoretische snelheid. De daadwerkelijk ervaren snelheid voor gebruikers is sterk afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in een kantoorgebouw, de trein of de auto. Daarnaast kan het type modem of het aantal gelijktijdige gebruikers de snelheid beïnvloeden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In ander nieuws: T-Mobile kondigt aan dat ze een soortgelijke wedstrijd gaan doen, maar dan met Paul de Leeuw in een Dacia Sandero.

Dat is in ieder geval beter voor het milieu en een stuk goedkoper, en bevestigt bovendien dat zoiets alleen maar amusementswaarde heeft.

Of dat T-Mobile een veel trager netwerk heeft?

Of dat Paul de Leeuw in een Dacia Sandero mee moet gaan doen met de formule 1.

Mr. Mullerbeek waar hebben wij het over: Milieu?
Dit is gewoon fun, niet altijd direct over milieu z....., leef toch eens...
Die F1 verbruikt minder brandstof dan dat er per uur kerosine lekt uit passagiersvliegtuigen op Schiphol.

Vraag me af waar je dat op baseert,

Euh, dus data via het vodafone netwerk wordt voortaan door Lewis Hamilton bezorgd in zijn F1 bolide in plaats van via het netwerk ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-13T16:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.