Harm Altena verkoopt Kender Thijssen België

Euro

De Belgische dienstenleverancier Kender Thijssen Solutions komt via een management buy-out in andere handen. De transactie wordt financieel ondersteund door Stroke Fund. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Datanews. Harm Altena verkocht eerder al het Nederlandse Kender Thijssen aan Detron van George Banken. Nu doet hij dus ook de Belgische vestiging van de hand.

De Belgische tak van Kender Thijssen gaat samen met investeerder Stroke Fund actief op overnamepad. Het is de bedoeling om andere bedrijven of afdelingen van bedrijven over te nemen en zo tot schaalvergroting te komen in de Belgische ict-infrastructuurmarkt. Het huidige management controleert voortaan de meerderheid van de aandelen (51 procent). Investeringsmaatschappij Stroke Fund, bestaande uit privé-investeerders, controleert de rest (49 procent).

Doorgroeien

Doel is om een cluster aan complementaire bedrijven uit te bouwen via samenwerkingsakkoorden, fusies en overnames. Kender Thijssen Solutions NV - dat een dienstenportfolio uitbouwde rond verhuur, onderhoud en infrastructuur - is daarbij de eerste concrete overname.

‘Deze overname zorgt ervoor dat Kender Thijssen in België op lange termijn kan doorgroeien in een steeds globalere en competitievere markt', aldus ceo Jeff Matthé. ‘Maar dit is slechts het begin. Wij willen onze schaal in België vergroten. De Belgische infrastructuurmarkt bestaat uit heel spelers. Er zijn wellicht ict-bedrijven die zich meer op software of diensten willen richten en hun hardwarepoot willen afstoten of ondernemers die zich willen terugtrekken en hun bedrijf willen verkopen. Door complementaire spelers te groeperen ontstaat er een hefboom voor verdere groei, en kunnen onze huidige en nieuwe klanten in de toekomst profiteren van het ruimere aanbod dat zo ontstaat.'

Harm Altena

Kender Thijssen kende in 2008 twee vestigingen: een Nederlandse en een Belgische. Het Nederlandse bedrijf werd in 2008 overgenomen door investeringsmaatschappij Detron van ondernemer George Banken. Het Belgische bedrijf bleef in handen van eigenaar Harm Altena. Hij heeft nu zijn aandelen overgedaan aan het management en de investeringsmaatschappij Stroke Fund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-14T16:13:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.