EC verlengt contract met Orange

Dit artikel delen:
Netwerken

De Europese Commissie heeft het contract met netwerkintegrator Orange Business Services voor het beheer van het hoogbeveiligde netwerk tussen de Europese instellingen, 'sTesta' genaamd, met twee jaar verlengd.

Het oorspronkelijke contract, uit 2006, was goed voor 210 miljoen euro. Orange sleepte het destijds in de wacht met HP. Die prijs was overigens al veel hoger dan de verwachte 90 miljoen euro. Hoeveel Orange krijgt voor de verlenging werd niet meegedeeld.

Het consortium leverde een privaat, op mpls-technologie gebaseerd ip-netwerk dat nu meer dan 250 sites in alle EU-lidstaten, kandidaat lidstaten en leden van de Europese Free Trade Association verbindt. Naast het netwerk, beheert Orange ook een centraal platform met webportaal, de beveiligde en geauthentificeerde e-mail- en bestandenuitwisseling en netwerkmonitoring met de nodige service level agreements.

Onder meer Europol, Eurodac en de National Financial Intelligence Units maken gebruik van sTesta. Binnenkort komt daar ook het nieuwe Visa Informatie Systeem (VIS) bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-20T08:39:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.