Oracle en HP begraven strijdbijl over Hurd

Handen schudden

Technologiebedrijven HP en Oracle hebben hun langdurige samenwerkingsverband herbevestigd. De twee raakten gebrouilleerd, nadat HP's algemeen directeur Mark Hurd enkele weken na zijn gedwongen vertrek werd binnengehaald bij Oracle. De rechtszaak die HP daarop tegen Hurd aanspande, is inmiddels van tafel. De topman belooft in zijn nieuwe functie als co-directeur van Oracle geen bedrijfsgeheimen van HP te misbruiken.

De twee multinationals hebben meer dan 140.000 gezamenlijke klanten en zijn niet gebaat bij onenigheid, melden ze in een gezamenlijke verklaring tijdens de gebruikersconferentie Oracle OpenWorld 2010 in San Fransisco. HP en Oracle werken al meer dan 25 jaar samen.

Hurd leidt sinds begin september 2010 samen met Larry Ellison softwarehuis Oracle. Kort na de aanstelling van Hurd bij Oracle stapte zijn oude bedrijf HP naar de rechter. De onderneming was bang dat Hurd bedrijfsgeheimen en vertrouwlijke informatie gaat gebruiken om de positie van Oracle te versterken. Als oud-topman zou hij alles weten van de strategische businessplannen die HP voor dit jaar en voor 2011 heeft. Onder andere hoe de concurrentie moet worden aangepakt, waaronder ook Oracle.

Onkostendeclaraties

Hurd stapte op 7 augustus 2010 hals over kop op bij HP, nadat intern onderzoek uitwees dat hij onjuiste onkostendeclaraties had ingediend en een relatie zou hebben met een ondergeschikte. Eind augustus deed hij afstand van zijn aandelen in HP. Die hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer dertig miljoen dollar.

Oracle begeeft zich na de miljardenovername van Sun Microsystems in april 2009, meer en meer op het gebied van hardware, zoals servers en opslagproducten. Op die markt zijn Hurds oude onderneming HP en branchegenoot IBM belangrijke marktpartijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De onderneming was bang dat Hurd bedrijfsgeheimen en vertrouwlijke informatie gaat gebruiken om de positie van Oracle te versterken. Als oud-topman zou hij alles weten van de strategische businessplannen die HP voor dit jaar en voor 2011 heeft. Onder andere hoe de concurrentie moet worden aangepakt, waaronder ook Oracle.

En hier gaat Mark niets mee doen......

Hahah.....

Ai ai,dat klopt ja; GEEN bedrijfsgeheimen te MISbruiken, maar ze wel te gebruiken!

En over enkele maanden partneren Oracle en HP nog verder op het gebied van Servers en Storage, en kondigen een langdurige cooperatie aan waar de voormalige Sun afdelingen naar een HP spinoff bedrijf overgaan, met gezamenlijk eigenaarschap.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-21T13:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.