KLPD krijgt drie nieuwe mobiele C2000-masten

Dit artikel delen:

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) krijgt drie nieuwe mobiele masten voor het C2000-communicatiesysteem voor hulpdiensten. De masten zijn gemonteerd op brandweerwagens en hebben een hoogte van ongeveer dertig meter. Staatssecretaris Ank Bijleveld neemt op vrijdag 24 september 2010 de sleutels van deze wagens in ontvangst. De politie heeft al twee van dergelijke masten in gebruik. Er is momenteel veel discussie over de betrouwbaarheid van het C2000-systeem.

Op Prinsjesdag 2010 werd bekend dat het ministerie van Binnenlandse Zaken de dekkingsproblemen die bij politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee tot de nodige kritiek leiden, versneld wegwerkt. Onlangs nog schreven vier vakbonden een brandbrief aan de Arbeidsinspectie, over de onbetrouwbare één-op-één communicatiemodus van de C2000-portofoons.

Calamiteiten

Woordvoerder Frank Wassenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken vertelt dat de mobiele masten kunnen worden ingezet bij geplande risicoevementen en bij acute calamiteiten. 'Het netwerk van C2000 heeft momenteel een bereik van 97,4 procent binnen Nederland. Dat betekent dat er plekken zijn waar de dekking onvoldoende is. Zoals tijdens de rellen op Hoek van Holland.'

De drie nieuwe masten worden gestald bij de KLPD in Driebergen, de twee oude masten staan paraat op twee locaties in de Randstad. Wassenaar weet niet hoeveel geld met de nieuwe apparatuur is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Meer investeren in iets dat niet goed werkt?

Precies Rene, dat was ook mijn eerste gedachte!
Het begint een steeds grotere mislukking te worden dit gehele C2000 systeem. Hoog tijd dat "de minister" hier eens onderzoek naar laat plegen.

Al jaren hoor ik niet anders uit mijn ICT-netwerk dat het C2000 project niet loopt. Binnen de overheid gaan wel meer ICT-projecten niet zo goed en ondertussen heb ik me daar zo goed als bij neergelegd; zolang principes zoals vastgelegd in agilemanifesto.org niet als uitgangspunt (kunnen) worden genomen, zolang "de minister" een onderzoek moet doen en nooit zelf eens polshoogte neemt en praat met een "ontwikkelaar", denk ik niet dat er iets zal veranderen.

De enige manier om deze impasse te doorbreken als de ICT-sector haar verantwoordelijkheid neemt en zo'n manifesto als voorwaarde neemt voor het werk dat ze aanneemt. Of als ict-ers zelf alleen gaan werken voor bedrijven die dit manifesto aanhangen.

((Zucht) Waarom schrijf ik dit nou weer op. Weer zo'n reactie waar niemand op zit te wachten... Er is zoveel te doen, zoveel leed op deze wereld, maar ondertussen zitten we te steggelen over een communicatiesysteempje in 'Holland achteruit', Hobbit-land Nederland. Zijn we echt zo uniek dat we zo nodig ons eigen systeem in ons eentje moesten ontwikkelen?)

@Diederik:
Wat is het verband tussen de mobiele masten en de KLPD?
De KLPD is een landelijk opererende politie regio. Ik zie nergens dat die masten specifiek voor de KLPD zouden zijn...

zucht,

kant nog wal

klok en klepel

onderzoek ho maar

media waarheden.....

Laat ik een puntje uit de ((zucht)) van @Freek ophelderen.

Nee: C2000 is geen sec NL bedenksel.
Over de wetenschap achter de techniek van C2000 kan je bij deze internationale organisatie meer vinden: http://www.tetramou.com/

Ja: NL loopt wel voorop met het grootschalig toepassen ervan en ervaart dus ook eerder praktische problemen.

Maar moet daardoor de basiskeuze voor deze techniek iedere keer weer ter discussie gesteld worden?


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-24T10:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.