Cisco en Oracle zoeken toenadering

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Technologiebedrijven Cisco en Oracle zoeken de samenwerking op. Daarbij worden Oracle-applicaties nauwer geïntegreerd in de Cisco Unified Computing System (UCS)-datacenteroplossing. Cisco-directeur John Chambers zei eerder al dat hij nauwer wil samenwerken met Larry Ellison en Oracle.

Volgens Chambers is het beter voor zijn bedrijf om samen te werken dan te concurreren met Oracle. Zo worden Oracle-applicaties geïntegreerd in Cisco's UCS-datacenteroplossing. Dit werd bekend gemaakt tijdens Oracle OpenWorld, dat onlangs gehouden werd in San Francisco.

UCS combineert storage, netwerken en servers en concurreert enigszins met Oracle-storage en -serverhardware. Chambers zegt liever niet met Oracle te concurreren. Dat wil hij liever doen met zijn rivalen IBM, HP en Microsoft.

Prille liefde

De prille liefde tussen Cisco en Oracle is ontstaan tijdens de Avnet Partner Summit. Die vond plaats in Colorado in juli 2010. Het is afwachten hoe de relatie gaat lopen. Mark Hurd, nu werkzaam aan de top bij Oracle, heeft in het verleden als ceo van HP de pijlen op Cisco gericht, vaak met harde uitspraken. Soms leek het een persoonlijke vete tussen Hurd en de altijd goedlachse en diplomatieke Chambers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-27T08:42:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.