SP2 en AMD Athlon kunnen elkaar niet velen

De lijst met hard- en software waarmee Service Pack niet overweg kan, wordt langer en langer. Meest recente slachtoffer is AMD.

In een artikel in de Knowledge Base zegt Microsoft zelf dat SP2 mogelijk niet werkt met computers waar een AMD Athlon 64-processor in zit. De kans bestaat dat de PC, na installatie van SP2, herhaaldelijk opnieuw opstart.

 

Het probleem wordt veroorzaakt wanneer Data Execution Prevention (DEP) ondersteunt wordt én de driver Mpegport.sys gebruikt wordt. DEP, dat geïntegreerd is in Windows XP SP2, voorkomt dat bepaalde programmacodes beveiligde geheugengebieden gebruiken waar ze geen toegang tot zouden mogen hebben. Het hoort dus in het stukje ’extra beveiliging’ dat SP2 biedt. Intel ondersteunt DEP overigens nog niet.

 

Zowel Microsoft als AMD adviseren om de DEP-regels aan te passen of om, als dat niet werkt, SP2 dan maar helemaal te verwijderen.

Veel programma’s die probleemloos draaien onder Windows XP SP1 kunnen door de update naar SP2 fouten weergeven of zelfs helemaal niet meer draaien. Microsoft heeft een lijst opgesteld met programma’s die mogelijk niet goed meer functioneren na de installatie van SP2. 

De  lijst met alle programma's die mogelijk niet meer goed functioneren is te vinden op:
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan niet bevatten dat het rijkste softwarebedrijf niet is staat is om een goed stukje software te schrijven. Het is ze nog nooit gelukt om in een keer iets goed op de markt te brengen. Altijd moet de markt aangeven wat er allemaal fout is. Uiteraard hebben ze ook goede dingen gedaan zoals het gebruikervriendelijk maken van de GUI. Toch vraag ik me af of het niet beter is om een beperkt product op de markt te brengen, waar we dan ongeveer 50% van gebruiken ipv de maximale 10% van nu, en deze dan volledig werkend op te leveren. Gek is ook dat er heel veel reclame gemaakt wordt voordat het product op de markt wordt gesmeten en als het er dan uiteindelijk is blijkt het geeneens goed te zijn getest. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat leugens in de IT werden afgestraft, nu mag je vertellen (verzinnen) wat je wilt, maar je hoeft het niet waar te maken. Volgens mij is er geen een multinational die op deze (slechte) manier werkt.

Zo, ik ben de frustratie nu weer even kwijt. Frustratie van het hebben van een lek besturingssysteem en tevens het niet kunnen gebruiken van een update omdat anders mijn software niet meer werkt.

Als je het mij vraagt proberen ze in een keer alle virusscanners en firewalls uit de markt te drukken. Als je de lijst bekijkt lijkt het zwaartepunt van de problemen toch wel heel sterk bij dat soort programma's te liggen.

Fouten kunnen gemaakt worden, en sp2 is daar helaas een voorbeeld van. Dat de update niet werkt voor AMD 64 heb ik aan den lijve ondervonden. Jammer dat Microsoft op geen enkel wijze aangeeft dat het probleem zich voordoet. Dat voorkomt dat je een bij voorbaat kansloze update gaat uitvoeren. Nu lees je op veel forums dat mensen worstelen met deze 'verbetering'. Ik kan me haast niet voorstellen dat een dergelijke fout niet eerder ontdekt is door Microsoft. Een slechte beurt!

Ook ik heb problemen met sp2.Ik heb ook een AMD en als ik sp2 eropzet is mijn geluid zeer slecht,sp2 terug eraf en dan werkt alles weer ok!!!!Het kan toch niet zijn dat de mensen met AMD geen gebruik kunnen maken van die update?

En ik maar dagen formateren terug installeren,vloeken en bellen en overal raad vragen. Hoe komt het dat mijn pc(amd 64bit) pas nieuw uit de winkel zo raar doet, gewoon zwart scherm en terug opstarten, vastlopen bij het afsluiten, ... .Nu weet ik aan wat het ligt, het ligt weeral eens aan de microsoft corp.

Ook ik leuk SP2 erop gezet(doet ie bijna automatisch zeg maar) Hele verbinding met internet bijna weg..Ik de hele boel eraf gehaald..maar dat doet SP2 niet gewoon normaal maar hij zorgt dat er daarna ook niks meer van je pc over blijft...crash..
Ik alles opnieuw geinstalleerd en ook weer SP2(ik wist toen nog niet dat het niet goed werkte met AMD). Weer supertraag. Ff gebeld met microsoft en die zeiden dat ik het er maar weer af moest halen omdat het niet goed werkt met AMD....?!?!?!!?En ze kunnen verder niks doen...nou das lekker..Maar het gaat er toch weer af...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-31T11:25:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.