AMD Intel stap voor met dubbele processor

Met het demonstreren van een dubbel uitgevoerde Opteron-processor in een HP Proliant toont AMD aan niet bang te zijn voor Intel. Laatstgenoemde heeft processoren met dubbele kern pas voor volgend jaar op het programma staan.

AMD beperkt zich voorlopig tot een serverversie van de processor. Pas medio volgend jaar komt er één voor de desktop. Chipfabrikant Intel brengt beide versies in 2005 op de markt.
 
Voor demonstratie van de 'dual processor' zaten er vier in een HP Proliant DL585-server. Alleen een opwaardering van het bios was nodig om de machine aan de praat te krijgen. Bijkomend voordeel is dat de dubbele Opterons gebruik kunnen maken van bestaande moederborden, want ze hebben dezelfde 940 pins aansluiting als de enkelvoudige.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het betreft hier slechts 'Engineering samples', de lancering van dual core Opteron processoren staat voor het midden van 2005 gepland. De consumentenversie (Athlon 64) volgt eind 2005.
(bron: http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/040831_DC_presentation.pdf).

Deze bron is afkomstig van een vergelijkbare nieuwsposting op www.tweakers.net.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-31T14:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.