Directeur FalconStor weg om smeergeldonderzoek

Directeur ReiJane Huai van storage-deduplicatiespecialist FalconStor heeft ontslag genomen vanwege een onderzoek naar smeergeld. Hij zou smeergeld betaald hebben aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent. De topman zou illegale betalingen aan een klant van FalconStor hebben overgemaakt. Inmiddels heeft de raad van bestuur van FalconStor James McNiel benoemd tot interim-ceo.

Huai is een ondernemer in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA's ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor.

De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format. De storage software wordt inmiddels in Nederland verkocht en geïmplementeerd door een aantal partners, zoals Issue.

FalconStor wordt in Nederland gedistribueerd door Avnet. Daar wordt de software vaak samen met dataopslagoplossingen van Sun verkocht. Onlangs heeft FalconStor met distributeur Zycko een Europees distributiecontract afgesloten. In Nederland wordt gesproken over het opzetten van een samenwerking, maar deze is nog niet officieel beklonken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-01T16:06:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.