Dataman vraagt surséance aan

Failliet

Ict-Infrastructuurspecialist Dataman uit Utrecht heeft surséance aangevraagd. Naar verluidt is het bedrijf bijna failliet en wordt gewerkt aan een doorstart. Tweakers.net meldt dat het faillissement nog niet uitgesproken is, maar onafwendbaar zou zijn. De bewindvoerder spreekt momenteel met vijf partijen over een mogelijke doorstart.

Dataman International, opgericht in 1992, is specialist in storage-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf had in 2008 een omzet van 27 miljoen euro en richt zich voornamelijk op bedrijven met grote ict-infrastructuren. De onderneming werkt nauw samen met leveranciers zoals Oracle-Sun, VMware, EMC, Brocade en Juniper en verzorgt installatie en implementatie van deze oplossingen.

Doorstart

Tweakers.net meldt dat het faillissement nog niet is uitgesproken, maar onafwendbaar zou zijn. Dat vertelt een medewerker van het bedrijf aan de technologiesite. De bewindvoerder heeft momenteel gesprekken met vijf partijen over een doorstart. De bank van het bedrijf zou de rekening hebben geblokkeerd op een moment dat het juist beter ging. Recentelijk werd nog een order gescoord bij het bedrijf Paramelt.

Bij Dataman werken vijftig mensen. Het bedrijf heeft klanten zoals Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit, de gemeente Hellendoorn, ROC Midden Nederland, de Publieke Omroep en SBS Broadcasting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-07T10:08:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.