Pantheon lijft AS/400-tak van Inter Access in

Pantheon Automatisering heeft de iSeries (voorheen AS/400, nu Power Systems)-diensten van Inter Access overgenomen. Vijftien adviseurs en ontwikkelaars zijn overgestapt en verdeeld over Pantheons vestigingen in Den Bosch, Deventer, Heerenveen en Weesp. De IBM-activiteiten passen niet meer in het huidige profiel van Inter Access. Mochten klanten van de Hilversumse ict-dienstverlener deze diensten toch willen afnemen, dan fungeert Pantheon als onderaannemer.

De overeenkomst blijkt al 1 juni jongstleden te zijn ingegaan. De verkochte AS/400-tak draaide in 2009 een omzet van ongeveer één miljoen euro. Met de overgenomen RPG-ontwikkelaars van deze tak verwacht Pantheon klanten extra van dienst te kunnen zijn bij het onderhouden van maatwerkoplossingen of het migreren naar een nieuwe generatie software op IBM Power Systems. Pantheon heeft ruim 25 jaar ervaring met systeemontwikkeling op de IBM AS/400.

Afstoten

Eerder al stootte Inter Access een andere, kleinschalige IBM-activiteit (vijf medewerkers) af op het vlak van zSeries (mainframe)-diensten. De overnemende partij hiervan is niet bekend gemaakt. Michiel van Vlimmeren, directeur Operations, stelt dat deze vervreemdingen horen bij een reorganisatie die eind 2008 is ingezet. Hierbij heeft het bedrijf een aantal kerncompetenties vastgesteld waarmee een strategische groep klanten uit de handel, industrie, financiële wereld, zorg en overheid kan worden bediend. Typische IBM-specialismes rond zSeries en iSeries horen hier niet meer bij. Dat laat Inter Access liever aan partners over. Het verkocht dit jaar ook al de Prodin- (management buyout) en SAP- (Magnus) onderdelen en bracht het Microsoft-licentiebeheer onder bij Comsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-07T15:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.