Imtech ICT scoort Duitse miljoenenorders

De Goudse technisch dienstverlener Imtech heeft in Duitsland enkele grote ict-opdrachten verworven. Het gaat onder meer om projecten waarbij zowel software, hardware als diensten worden geleverd. Andere opdrachten betreffen dynamic infrastructure, virtualisatie, social software, business intelligence en managed services. In totaal is ongeveer 142 miljoen euro met de opdrachten gemoeid. Imtech handelt in Duitsland onder de naam Fritz & Macziol Group.

De dienstverlener heeft de orders verworven in verschillende Duitse marktsegmenten, zoals de autoindustrie, de financiële dienstverlening, de energiesector, life sciences en de overheid. Het bedrijf is van oudsher een technische dienstverlener en combineert dat steeds vaker met informatie- en communicatietechnologie.

Ict is volgens Imtech een sleutelfactor geworden in de huidige maatschappij en een dragende factor voor het merendeel van alle technische innovaties. Ict zou daarom steeds vaker een belangrijk onderdeel van de geboden oplossingen zijn. De dienstverlener richt zich daarbij voornamelijk op ict-infrastructuur, oplossingen voor enterprise resource planning en business intelligence.

Margedruk in Nederland

Volgens directeur René van der Bruggen van Imtech verkeert de Duitse economie zich in relatief goede staat. Vooral in Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben de ict-activiteiten van de dienstverlener echter nog steeds last van de slechte economische situatie. In Nederland staat het ict-werk onder druk van toenemende concurrentie, bleek uit het eerstehalfjaarverslag.

'In Nederland viel Imtech onder druk van de markt wat terug', schreef de onderneming daarin. De margedruk die de toegenomen concurrentie in Nederland teweegbrengt, kan echter goed worden gecompenseerd in andere landen zoals Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-11T12:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.