Wisselingen in het topmanagement bij Acer

Acer, leverancier van pc's, notebooks, PDA's en randapparatuur, kondigt aan dat Gianfranco Lanci, president van Acer en van de International Operations Business Group (IOBG), benoemd is tot president van Acer.

De huidige president, J.T. Wang, wordt chairman en chief executive officer (ceo), als opvolger van Stan Shih die zich eind van dit jaar zal terugtrekken uit Acer. De nieuwe posities worden van kracht vanaf 1 januari 2005.

 

De aanstelling van Lanci is omdat Acer goede prestaties heeft bereikt op de Europese markt. In 2003 vertegenwoordigde de verkoop in Europa meer dan 60 procent van de activiteiten van de IT Products Business Group. De IT Products Business Group heeft bijna 80 procent van de geconsolideerde inkomsten van Acer bijgedragen en Europa is momenteel de grootste markt van Acer.

 

Jim Wong en Walter Deppeler, vice presidents van Acer Emea, zullen naast hun huidige rollen ook optreden als senior corporate vice presidents van Acer, eveneens vanaf 1 januari 2005. Bovendien zal Lanci ook ceo worden van IT Business. Gianfranco Lanci is werkzaam geweest als country manager bij Texas Instruments en heeft daarna diverse managementfuncties bekleed binnen de Acer Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-02T11:16:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.