Asml en Nikon kiezen uiteindelijk toch voor schikking

Chipmachinefabrikant Asml en zijn Japanse branchegenoot Nikon hebben een voorlopige schikking getroffen voor de verschillende patentzaken die beide bedrijven over en weer voeren.

Het heeft er alle schijn van dat aan de langlopende ruzie over patentschending eindelijk een eind komt. Hoewel beide ondernemingen geen winaar en verliezer noemen, moet Asml het diepst buigen.
 
Als onderdeel van de schikking betaalt de Nederlandse chipmachineproducent een onbekend bedrag aan Nikon. Verder hebben de ondernemingen een wederzijdse licentie-overeenkomst gesloten. De afspraken moeten nog vervat worden in een zogeheten bindend 'memorandum of understanding', waarna in de eerste helft van september een definitieve overeenkomst volgt.
 
De deal betekent dat de lopende rechtszaken tussen beide partijen, onder meer in Azië en de Verenigde Staten, van de baan zijn. Asml en Nikon voeren al sinds december 2001 een verbeten strijd waarbij zij elkaar van inbreuk op patenten beschuldigen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ASML

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-02T12:52:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.