Wallstreet verwacht dat Oracle EMC overneemt

Wallstreet neemt de geruchten dat Oracle eventueel EMC zou willen overnemen serieus. Het aandeel van EMC steeg met 4 procent. Oracle zou graag meer storagetechnologie in huis willen hebben. Eerder zou Oracle ook zijn interesse hebben getoond in NetApp. Een reden ervan is dat 60 procent van NetApp's business voortkomt uit gebruik van Oracle-databases en -data.

Larry Ellison, de baas van Oracle, wil meer sterke storagetechnologie hebben naast de server- en storagetechnologie van het overgenomen Sun Microsystems. Oracle heeft al wat dataopslagtechnologie, zoals de Storage 7000 Unified Storage Systems (bekend als Amber Road), maar het wil meer. Maar EMC kopen is een dure grap, het bedrijf is meer dan 43 miljard dollar waard. Oracle heeft in principe geld hiervoor en heeft de steun van banken.

Met EMC zou Oracle meer grip krijgen op klanten die grote datacenters hebben. Daarbij is EMC voor Oracle een goede partij om een steker front te vormen tegen HP's Converged Infrastructure-strategie en Cisco's Unified Computing System (UCS). De trend is nu dat leveranciers steeds vaker een complete oplossing voor datacenters bieden met  server, storage en IP-netwerken als een samengesmolten geheel. Daar kunnen veel verschillende applicaties draaien en cloud computing en diensten worden aangeboden.

Scenario

Als Oracle EMC koopt, krijgt het VMware erbij waardoor het sterker kan concurreren met Microsoft's platformen en virtualisatiesoftware. Ook wordt Oracle sterker in security, doordat EMC RSA in huis heeft. Naar verwachting willen meer leveranciers storagetechnologie in huis halen. Cisco of IBM zouden NetApp kunnen overnemen, zo melden analisten in de Amerikaanse CRN. Cisco zou ook interesse hebben in EMC, vooral vanwege de VCE-coalitie (VMware, Cisco, EMC) die een Vblock-storageoplossing biedt. Cisco werkt nauw samen met EMC en NetApp. IBM zou NetApp kunnen overnemen, maar doet het inmiddels zelf goed met het overgenomen XIV. Ook ontwikkelt IBM zelf veel nieuwe storagetechnologie. Recentelijk introduceerde IBM nieuwe storage arrays

Naar verwachting zullen er meer overnames gaan plaatsvinden. HP of IBM zouden Red Hat kunnen overnemen die interessante hypervisor- en Linux-technologie in huis heeft. Microsoft, IBM, HP of Cisco zouden Citrix kunnen overnemen.

Oracle en NetApp

De Amerikaanse media melden al een tijdje dat NetApp een goede partij voor Oracle zou kunnen zijn. Een reden daarvoor is dat 60 procent van NetApp's business voortkomt uit gebruik van Oracle-databases en -data. Dit zei Oracle-ceo Larry Ellison onlangs zelf tijdens een analistenbijeenkomst. NetApp en Oracle zijn daarnaast al jaren goede en trouwe partners van elkaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nog opvallender in deze eventuele overname is dat Oracle, dat door de eerdere overname van SUN al in het 'bezit' gekomen is van Java, nu ook Spring Source indirect onder zich krijgt. Spring Source is namelijk een divisie van VMware. Wie had dat ooit gedacht... Java en Spring onder 1 dak

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-15T22:47:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.