Verkoop tablet PC's naar 20 miljoen in 2010

ipad apple tablet

De Apple iPad stuwt de vekopen van tablet-pc's.

Gartner verwacht dat de verkoop van tablet pc's, zoals de Apple iPad of Samsung Galaxy Tab, flink toeneemt. In 2010 zullen er wereldwijd 20 miljoen verkocht worden.

Dankzij de Apple iPad worden er in 2010 rond 19,5 miljoen tablets verkocht. In 2011 stijgt dat aantal naar 54,8 miljoen eenheden. Dat is een groei van 181 procent vergeleken met 2010. In 2014 worden er 208 miljoen eenheden verkocht.

Volgens Gartner werkt een tablet met iOS, Android, webOS of Meego. Het gaat hierbij onder andere om de Apple iPad, Samsung Galaxy Tab en de Cisco Cius. Vooral 7-inch mediatablets zullen worden gekocht. Zij zullen concurreren met mininotebooks, omdat de average selling prices (ASP's) de komende twee jaar naar 300 dollar zullen dalen.

De meeste tablets zijn mobiele WiFi-mediatablets. Deze worden gebruikt voor e-mail, het bijhouden van afspraken, het gebruik van webapplicaties, zoekfuncties en voor presentaties, zoals met PowerPoint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

jaja, zojuist ook overgestapt naar een tablet, tis een Pocketbook IQ geworden, simpel omdat ie goedkoop compact en snel leverbaar is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-18T10:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.