iTricity neemt failliet Dataman over

iTricity, een cloud computing-dienstverlener uit Schiphol-Rijk, neemt na een felle overnamestrijd de activiteiten, klanten, debiteuren, activa en een groot deel van het personeelsbestand over van het failliete Dataman. Met de overname gaan 23 van de 39 medewerkers over naar de cloudleverancier. Voor vier medewerkers bemiddelde iTricity een continuering van de arbeidsovereenkomst bij de Amsterdamse Sun Microsystems-specialist Quanza Engineering, gevestigd te Amsterdam. Quanza neemt een deel van de Sun Microsystems / Oracle gerelateerde activiteiten over.

De totale iTricity-organisatie telt na de overname van Dataman inmiddels 65 hoog gekwalificeerde specialisten. iTricity is gevestigd in Schiphol-Rijk en staat voor 'it als elektriciteit'. Het bedrijf, dat voorkomt uit de combinatie GlidePath en iTricity,  levert flexibele it-capaciteit. Robert Rosier, ceo en oprichter van iTricity is content met de toevoeging van de Dataman-expertise aan zijn organisatie. Een bedrag voor de overname wordt niet genoemd. Arno Schoenmakers, de voormalig algemeen directeur van Dataman zal cco (chief commercial officer) van de nieuwe organisatie worden. Alle activiteiten zijn per 18 oktober 2010 overgegaan naar het 'nieuwe iTricity'.

Cloud service provider

De overname van Dataman vormt volgens Rosier een strategische uitbreiding op het bestaande iTricity-portfolio. Het bedrijf was oorspronkelijk gespecialiseerd in het leveren van datacenter- en clouddiensten. Dataman was voornamelijk gericht was op het ontwerpen, leveren en implementeren van complexe dataopslag-, netwerk-, server en virtualisatie-infrastructuren. Samen vormen zij nu een 'full service'-cloud provider die ontwerp, integratie én 24x7-beheer kan aanbieden. Het beheeraanbod omvat een breed spectrum van clouddiensten gericht op online media, ehandel, social networking, gaming en administratieve en transactionele toepassingen. De organisatie bezit technologische expertise van merken zoals IBM, Sun Microsystems, Juniper, Cisco, HDS, NetApp en EMC. 

De kerndienstverlening van Dataman sneuvelt niet, zodat bestaande klanten gebruik kunnen blijven maken van de technische know-how en logistieke processen gericht op de inkoop, levering en installaties. Doordat het hele team met technische kennis overgaat, blijven ook bestaande productcertificeringen geldig. 

Het nieuwe iTricity zal clouddiensten leveren met een focus op middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf wil de komende jaren via autonome groei én overnames uitgroeien tot de grootste gespecialiseerde speler in de markt. De specialisatie zit 'm dan in het leveren van it-diensten op basis van prijs per gebruik.

Diverse bronnen melden aan CRN dat er rond het failliete Dataman een overnamestrijd heeft gewoed. itricity trok aan het langste eind. ICT-dienstverlener Kender Thijssen stuurde echter, voordat dit nieuws bekend werd, als eerste een persbericht uit waarin het meldt dat klanten van Dataman welkom zijn bij het bedrijf in Veenendaal.

Over Dataman

Ict-bedrijf Dataman, een infrastructuurspecialist uit Utrecht, is op 5 oktober failliet verklaard. De onderdelen waar het om gaat zijn Dataman Holding, Dataman Services, Dataman International, Dataman Consult, Dataman en Dataman Managed Infrastructures. Dataman International is opgericht in 1992 en specialist in opslag-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen.

Het bedrijf, dat in 2008 een omzet had van 27 miljoen euro, richtte zich voornamelijk op bedrijven met grote it-infrastructuren. Dataman werkte nauw samen met leveranciers zoals Oracle-Sun, VMware, EMC, Brocade en Juniper. Dataman Services verzorgt de installatie en implementatie van deze oplossingen. Klanten waren onder andere de Rijksuniversiteit Groningen, de Erasmus Universiteit Rotterdam, ROC Midden Nederland, de Publieke Omroep en SBS Broadcasting. De gemeente Hellendoorn trok zich na het bankroet terug als klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg benieuwd hoe deze overname zal verlopen. Feit is wel dat deze combinatie een ideale mix is van kennis over beheer tot levering van clouddiensten. Time will tell, ik ben ieder geval als bestaande klant blij met deze overname, propositie voor mij zal alleen maar beter en uitgebreidder worden! Way to go Itricity Dataman!

"Doordat het hele team met technische kennis overgaat, blijven ook bestaande productcertificeringen geldig."

Dit is absoluut niet waar, er gaan wel degelijk technische mensen weg, en Dataman raakt daarmee zeer zeker partner-certificeringen kwijt.

Dit is DE ideale combinatie van 2011!

Ik ben als tevreden Dataman klant blij met deze positieve ontwikkeling. Itricity staat bij mij bekend als een specialist in cloud diensten en managed services. Het vertrek van een paar mensen doet daar geen afbreuk aan, dat hoort er nou eenmaal bij.

Veel succes samen!

Bij itricity zijn al alle mensen met kennis en kunde opgestapt. Denk dat bij Dataman hetzelfde, of dat het nog gaat gebeuren.

Kortom twee "lege" bedrijven...

hoelang blijft een investerder daar geld in stoppen ?

Het samengaan betekent een duidelijke nieuwe positionering, aandacht voor branding en nog belangrijker zorgen dat alle medewerkers gemotiveerd zijn om te werken aan eigen doelstellingen in lijn met organisatie verlangens. Met aandacht voor deze aspecten wordt het zeker een succes!

Mooi.

Tijd dat alle goede medewerkers deze rotzooi verlaten en op zoek gaan naar een goed bedrijf wat bij hen past.

Beroerde overname, dit gaat nergens over er zal toch een massale leegloop plaatsvinden waardoor er 1 groot zooitje onststaat waarbij je zeker niet je data wilt onderbrengen.

Erg mooie stap en een zeer stabiele partij. De klanten van Dataman kunnen blij zijn met deze nieuwe leverancier.

@ IT manager: beroerde overname? Massale leegloop?
1 Groot zooitje waar je je data niet onder wilt brengen?
Ik zou me maar eens verdiepen in de materie.

Bestaandeklanten kunnen blijvend gebruik maken van de diensten van Dataman.....
Het is een groot zooitje.
Mensen zijn niet te bereiken, je wordt niet terug gebeld, er wordt niet gereageerd op emails. Een grote onduidelijkheid.

We gaan haastig opzoek naar een nieuwe leverancier en ondersteuning voor Juniper.

Even voor de duidelijkheid. (ik was klant)
Er zijn maar 13 mensen overgebleven van het oude Dataman. De rest is zo verstandig geweest elders een leuke job te accepteren.

Deze combinatie is zeker geen lang leven gegund.
Klanten lopen weg, mensen lopen weg en alles dat over is, is een leeg pand in Utrecht. Erg jammer, maar waar.

Wij hebben al een andere VMware & Storage partner gevonden.

Het wordt nu serieus spannend!

Van de Ende IT heeft zich teruggetrokken als investeerder.
Wederom spannende tijden voor Dataman en Itricity
Arie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-18T13:25:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.