EMC wil opslagspecialist Isilon overnemen

Dataopslagleverancier EMC wil soortgenoot Isilon overnemen voor twee miljard dollar. Isilon staat al een tijdje te koop. Eerder zou Dell interesse hebben getoond. Isilon levert storagesystemen die een schaalbare datacapaciteit hebben van 4 terabytes (TB) tot 1 petabyte (PB). Klanten zijn vaak tv-bedrijven, zoals MTV.

EMC is bezig Isilon over te nemen voor twee miljard dollar, zo meldt de New York Post. Zowel EMC als Isilon weigeren commentaar te geven. Dataopslagleverancier Isilon Systems, dat gevestigd is in de Amerikaanse stad Seatlle, staat al een tijdje te koop, meldt nieuwsdienst Bloomberg. Isilon heeft Qatalyst Partners ingehuurd, dat nu op zoek is naar een koper.

Analisten denken dat Dell ook een van de kopers zou kunnen zijn. Dell verloor eerder van HP in de overnamestrijd rond 3Par. EMC en Dell zijn overigens partners van elkaar. Dell is wereldwijd een van de grootste wederverkopers van EMC.

MTV

Isilon levert opslagsystemen die een schaalbare datacapaciteit hebben van 4 terabytes (TB) tot 1 petabyte (PB). De Isilon IQ-systemen zijn speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij data, zoals video en audio, snel opvraagbaar zijn. Het bedrijf zegt dat zijn systemen speciale functies hebben, zoals snapshots en dataprotectie. In Nederland wordt Isilon gedistribueerd door Zycko en Terach.

Commercieel directeur Jan Willem Schermerhorn van Terach meldde eerder aan Crn.nl: 'Isilon is een appliance met intelligentie in de software, een supersnel systeem dat striping gebruikt. Het is een file-based storage-systeem, gericht op ongestructureerde data. Prima geschikt voor de opslag van videobestanden bij MTV of de website analytics data van Nedstat. De clustering met minimaal drie nodes is heel simpel en snel te realiseren, zonder downtime van het cluster. Tot aan twee petabyte kan in één volume worden geadresseerd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En dan gaan er nog geruchten de ronde dat EMC door Oracle overgenomen zou worden...
Het beloofd nog een interessant najaar te worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-18T17:45:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.