Qi ICT uit Delft krijgt nieuwe eigenaar

Deal

Qi ict is overgenomen door Albert Klene, ondernemer en investeerder. Hij is meerderheidsaandeelhouder in een nieuw opgerichte holding en neemt de rol van algemeen directeur op zich. Enkele leden van het huidige managementteam van de Delftse netwerkdienstverlener, en een stille vennoot hebben eveneens een belang genomen. Klene wil Qi ict verder uitbouwen, zowel in geografisch opzicht als in het producten- en dienstenaanbod.

Qi ict is al ruim vijfentwintig jaar actief in de Nederlandse ict-markt en levert netwerk-, beveiligings, opslag- en datacomoplossingen. Het bedrijf richt niet alleen netwerken in, het kan ook het onderhoud en beheer ervan op zich nemen. Er werken zo'n tachtig man bij Qi.

Klene werkte tot maart 2010 als topmanager bij het beursgenoteerde uitzendbureau USG People. Hij vertrok omdat hij als ondernemer graag nog een keer een bedrijf wil leiden en uitbouwen. Klene zocht naar een overname van een solide bedrijf om een vliegende start te maken. Via zijn netwerk kwam hij bij Qi ict terecht, waar de eigenaren Peter Groeneveld en Erik Kuiken hun belang na al lange tijd aan het roer te hebben gestaan, wel wilden verkopen. Klene heeft een meerderheidsbelang genomen; andere leden van het managementteam van Qi ict (en een stille vennoot) een minderheidsbelang.

Databox

Klene, die niet uit ict-branche komt, zet Qi ict in eerste instantie voort zoals het bedrijf momenteel opereert. Hij wil zich eerst inwerken in het bedrijf en de branche eigen maken. Daarna staat autonome groei voorop. Op langere termijn wordt bekeken of er via overnames verdere structurele groei kan worden bereikt.

Qi ict werd 27 jaar geleden opgericht onder de naam Databox door Erik Kuiken en zijn vader Jan Kuiken. Later veranderde de naam in Q&I, en weer later in Qi ict. Peter Groeneveld stapte als mede-eigenaar zo'n vijftien jaar geleden in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn naam Fred Roij. Heb in het (verre) verleden veel contact gehad met deze ex-medewerker van PTIS Philips Telecomm.Interf. Systems in Den Haag, en samen met George Furrer oprichter van Databox in Nederland, Jan Kuiken. Heb met Jan vele aangename uren/dagen/maanden jaren contact gehad in mijn functie als datacomm. Transm. Engineer bij Philips in Eindhoven. Ben vaak met hem op training geweest bij TRT in Parijs, TKD in Neurenberg, Technell in Londen etc. Ben zeer benieuwd hoe het hem vergaat. Hartelijke groet,
Fred Roij

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-19T16:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.