'IPv6-certificatiestichting bijt TaskForce niet'

Dit artikel delen:

De oprichting van een IPv6-certificatie-stichting door IPv6 TaskForce-leden betekent niet het einde van laatstgenoemde organisatie. Dat zegt de voorzitter van de Nederlandse IPv6 TaskForce, hoogleraar Erik Huizer. Volgens Huizer zijn de organisaties complementair. Hij werd in 2005 door het ministerie van Economische Zaken gevraagd om de IPv6 TaskForce op te richten.

STIPv6 is volgens Huizer niet voortgekomen uit de IPv6 Taskforce van het ministerie van Economische Zaken (EZ), zoals STIPv6-voorzitter Joost Tholhuijsen bij de oprichting meldde. 'De TaskForce heeft niets met STIPv6 te maken en is niet betrokken bij de oprichting.'

Wel is het zo dat 'de mensen die STIPv6 hebben opgericht allemaal lid zijn van de TaskForce. 'Ze hebben elkaar via de TaskForce ontmoet. Zij hebben mij ook tevoren netjes op de hoogte gebracht van de oprichting. Zij blijven daarnaast lid van de TaskForce', aldus Huizer.

STIPv6

Huizer is blij met de oprichting van IPv6-certificatie-stichting STIPv6. 'Hoe meer aandacht voor IPv6 hoe beter.' Volgens Huizer kunnen beide organisaties prima naast elkaar bestaan: 'De TaskForce richt zich op algemene voorlichting, lobby, kweken van awareness, technische discussies en prikkelen van bestuurders, met de blik op Nederland', zegt Huizer. 'STIPv6 richt zich op certificering en advisering. Beide stichtingen zijn dus redelijk complementair en kunnen prima naast elkaar bestaan.'

Zes zelfstandige internet-, netwerk, en IPv6-consultants richtten half oktober STIPv6 op. Dat is een stichting die adviseert over IPv6 in Nederland. De groep richt zich op certificering van diensten en producten en benadert leveranciers van hardware, software en internetdiensten voor het delen van kennis over IPv6 via trainingen.

IPv6 TaskForce

Prof.dr.ir. Erik Huizer werd in 2005 door het ministerie van Economische Zaken gevraagd om de IPv6 TaskForce op te richten. Hij is directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Daarnaast is hij parttime hoogleraar internettoepassingen aan de Universiteit Utrecht.

Als netwerkontwikkelaar bij Surfnet werd hij in 1990 benoemd in de de Internet Engineering Steering Group (IESG) van de IETF, en werd zo mede-verantwoordelijk voor de selectie van het huidige IPv6-protocol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-19T16:00:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.