Terra Computers Benelux is failliet

Computerleverancier Terra Computers Benelux uit Den Bosch is bankroet. Tot 2006 heette dit bedrijf Tulip Benelux. Curator Remco Michielsen van Van Iersel Luchtman Advocaten uit Uden kan nog niet aangeven of er een doorstart komt. Terra Computers BV is overigens niet failliet. Beide bv's zijn gelinkt aan de Duitse systeembouwer en distributeur Wortmann. Opmerkelijk is dat Wortmann begin oktober nog liet weten meer van zijn Terra-notebooks, - pc's, -servers en - lcd-schermen via Nederlandse wederverkopers te willen verkopen.

Wortmann verkoopt pc's, notebooks en lcd-schermen van Terra via de distributietak van Terra Computers in Den Bosch en de Nederlandse distributeur Stebis. Zij leveren meestal via zelfstandige resellers en pc-dealers, zoals Anba Computers en Loonstra. Wortmann kondigde begin oktober aan meer Terra-apparatuur in Nederland te willen verkopen. Waarom een paar weken later het faillissement van Terra Computers Benelux is aangevraagd, is vooralsnog onbekend. Wortmann (omzet: 350 miljoen euro, 350 medewerkers) was niet bereikbaar voor commentaar.

Bij Stebis meldde een medewerker dat alleen een deel van Terra bankroet is gegaan. Fred Slijkhuis, senior account manager van Terra Computers in Nederland, was op het moment van publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Tulip

Door de samenwerking met Wortmann AG, die in 2006 al een paar jaar de overgebleven Tulip-producten assembleerde, wijzigde Tulip Benelux zijn naam in dat jaar in Terra Computers Benelux. De Tulip-apparatuur werd voortaan voorzien van een Terralabel en -verpakking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Terra Computers Benelux B.V. is failliet.

Terra Computers B.V. niet.

Mijn excuses, was een beetje paniekerig.

Wij kopen zelf onze laptops hier in, vandaar mijn bericht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-25T17:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.