NGN-website geschikt gemaakt voor IPv6

IPv6

De website van de NGN is vanaf nu ook bereikbaar via IPv6. 'Zeker de NGN, die voorop loopt in het voorbereiden van haar leden op de overgang naar IPv6, moet zorgen dat ze meegaat in nieuwe technieken en bereikbaar blijft', aldus Jeroen Geerts, directeur van de vereniging voor ict-specialisten.

In samenwerking met websitebouwer Waxtrapp en ISP Prolocation is de verenigingssite aangepast en via IPv6.ngn.nl te bereiken.

'We horen nog te vaak dat bedrijven afwachten tot het elders misgaat om dan pas maatregelen te nemen, wij denken dat zoiets niet verstandig is. Daarnaast kunnen we natuurlijk niet blijven roepen dat mensen IPv6 moeten gaan gebruiken terwijl we zelf niet bereikbaar zijn via IPv6.'

IPv6-trainingen

De NGN is begin dit jaar trainingen gaan verzorgen voor de overstap naar IPv6. Onder leiding van IPv6-specialist Martijn Bellaard worden ict'ers begeleid in het opzetten van een mini IPv6-internet.

In november worden nog drie trainingen gegeven voor leden van de NGN. 'De training blijft populair. Elke keer denken we dat de belangstelling wel terug zal lopen en dan staan er toch weer mensen op de wachtlijst', aldus Martijn Bellaard.

De NGN heeft Bellaard aangemeld voor de IPv6 Awards van de IPv6 Taskforce die jaarlijks wordt uitgereikt.

NGN gaat toegang beperken

In 2011 gaat de NGN de toegang tot haar website beperken. Behalve dat een belangrijk deel van de website wordt afgesloten, wordt deze ook geherstructureerd. De nieuwe website gaat zich meer concentreren rond concrete producten en bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-26T11:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.